ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17-09-2023 | ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2 ΔΙΣ € ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ !!!

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17-09-2023 | ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2 ΔΙΣ € ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ !!!

ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2 ΔΙΣ € ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ !!!

ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2 ΔΙΣ € ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ !!!

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS: ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2 ΔΙΣ € ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 

 

 

 

 

 

 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο και διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε PDF
Κάντε κλικ στο εικονίδιο και διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS

 

Πάρτε από τις τράπεζες τα 2 Δις € για την Θεσσαλία !!!

Θεσσαλία ώρα μηδέν….
Με τις ζημίες του Daniel να υπολογίζονται κατ’ ελάχιστον στα 2 Δις 
€ και με την κυβέρνηση να εκλιπαρεί τους διεφθαρμένους μανδαρίνους των Βρυξελλών να μας εκταμιεύσουν ως δήθεν έκτακτη βοήθεια τα 200 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ που δεν απορροφήσαμε.

Δηλαδή τα δικά μας λεφτά !!!

Αυτή είναι η σημερινή Ευρώπη της αλληλεγγύης και της σωστής πλευράς της ιστορίας, που ενώ οδηγεί μεθοδευμένα στην οριζόντια φτωχοποίηση την κοινωνία της, με έμφαση, μάλιστα, στην μεσαία τάξη, την οποία είναι πλέον κατάφωρα προφανές ότι μισεί και ότι βιάζεται να την εξοντώσει, πριν ακόμη το 2030, εκταμιεύει με διαδικασίες εξπρές και περίπου παράνομες 250 Δις βοήθειας στην Ουκρανία, γνωρίζοντας μάλιστα εκ των προτέρων ότι, τα μισά τουλάχιστον από αυτά τα λεφτά των φορολογουμένων Πολιτών της, θα καταλήξουν σε μίζες τοπικών πολιτικών αρχόντων, στρατιωτικών, αλλοδαπών αξιωματούχων, στις τοπικές μαφίες του οργανωμένου εγκλήματος, σε μαστροπούς, σωματεμπόρους και ναρκέμπορους, σε διεθνή κυκλώματα λαθρεμπορίου όπλων, ακόμη και σε τρομοκρατικές οργανώσεις της Ασίας και της Αφρικής.

Δυστυχώς, λοιπόν, για την Θεσσαλία, δεν είναι περιφέρεια της Ουκρανίας ή ΜΚΟ λαθροδιακινητών, ούτε συστημική τράπεζα της Ευρωζώνης, για να διαθέτει την πολυτέλεια της άμεσης και ουσιαστικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και διάσωσης.

Γιατί αν ήταν, παράλληλα με τις καταιγίδες του Daniel, θα έβρεχε ασταμάτητα, από την πρώτη μέρα του «πρωτοφανούς» φαινομένου, καντάρια δισεκατομμυρίων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, με τους κάθε λογής «αγοραστούς» και «αγορασμένους» νταραβεριτζήδες της εξουσίας, τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τους βαρόνους του χρήματος, ιδιαίτερα δε του μαύρου, να μην προφταίνουν να μετράνε τις μίζες και τα κλεψιμέικα, χωρίς, μάλιστα, να τους ζητά κανείς τον λογαριασμό.

Λεφτά, λοιπόν, άμεσα και πραγματικά, για την Θεσσαλία, δεν υπάρχουν στις Βρυξέλλες….

Με την κυβέρνηση, που ενώ σκέφτηκε σε χρόνο dt – αυτό και αν είναι πρωτοφανές φαινόμενο – να νομοθετήσει ακόμη και «Πλημμυρόσημο», για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών και πάλι από τις τσέπες των φορολογουμένων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δηλαδή ακόμη και από τις άδειες τσέπες των ίδιων των πληγέντων του θεσσαλικού κάμπου, να μην τολμά – με το φαινόμενο αυτό να μην είναι καθόλου πρωτοφανές – να πάει για λεφτά στο μοναδικό μέρος στην Ελλάδα όπου λεφτά υπάρχουν και, μάλιστα, σε πρωτοφανή αφθονία….

Στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τα μέλη της, με προτεραιότητα στις 4 συστημικές τράπεζες !!!

Σπάνε τα ταμεία τους φέτος από τα υπερκέρδη της τοκογλυφίας των επιτοκίων της σωστής πλευράς της ιστορίας και της αισχροκέρδειας με τις προμήθειες συναλλαγών, με τα συνολικά κέρδη τους για το 2023 να αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3,8 Δις, εκ των οποίων, τα υπερκέρδη από την αύξηση των επιτοκίων και των προμηθειών συναλλαγών να υπολογίζεται ότι θα πλησιάσουν τα 2 Δις.

2 Δις, λοιπόν, τα υπερκέρδη των ελληνικών τραπεζών για το 2023, όσο δηλαδή και οι ζημίες του Daniel στην Θεσσαλία !!!

Τι θα μπορούσε, λοιπόν, να κάνει η κυβέρνηση για την Θεσσαλία, πλην όμως δεν τολμά ούτε να το σκεφτεί ;;;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή και αντανακλά την κοινή λογική του μέσου σκεπτόμενου Έλληνα Πολίτη, ακόμη και αυτού που ανήκει στο 41% των «νεοκοψοχέρηδων» της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης….

Να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών, ακόμη και με 100% !!!

Για να βρεθούν, έτσι, άμεσα, οι πόροι για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών του «πρωτοφανούς» φαινομένου που κατέστρεψε περίπου ολοσχερώς τον θεσσαλικό κάμπο και το Πήλιο.
Μπροστά σε μια τέτοια, κυριολεκτικά, «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», οι αποφάσεις και οι δράσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί και, κυρίως, δεν πρέπει να είναι αυτές της συνήθους διαχειριστικής καθημερινότητας της Ευρώπης των Τραπεζών. Και ας φωνάζει όσο θέλει η κα Lagarde της ΕΚΤ, ότι, έτσι, θα μπορούσε δήθεν να διαταραχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αφού η περίπτωση της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτή των υπολοίπων κρατών μελών της Ευρωζώνης.
Πράγματι, μόνο στην Ελλάδα η διάσωση του εθνικού τραπεζικού συστήματος, κόστισε στους εδώ φορολογούμενους πάνω από 200 Δις, δηλαδή όσο ολόκληρο το ΑΕΠ του 2022. Και από αυτά, η συνεισφορά της Θεσσαλίας στην διάσωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ξεπέρασε τα 30 Δις.

Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή, οι Τράπεζες να διασώσουν την Θεσσαλία, όπως, εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια, η Θεσσαλία διασώζει τις Τράπεζες !!!

Και, μάλιστα, χρηματοδοτώντας την διάσωση αυτή, με λιγότερο από το 10% των πόρων με τους οποίους η Θεσσαλία χρηματοδότησε την δική τους διάσωση.
Με το ζήτημα να μην είναι μάλιστα δύσκολο από τεχνικής άποψης, αφού, για την χρηματοδότηση των 2 αυτών Δις, η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να βάλει χέρι στα ταμεία των τραπεζών, στερώντας τους την ρευστότητα των υπερκερδών της τοκογλυφίας και της αισχροκέρδειας, με την οποία – λέμε τώρα – σχεδιάζουν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία, δηλαδή τις ίδιες και τις ίδιες 500-1.000 οικογένειες που λυμαίνονται, χρόνια τώρα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Τα 2 αυτά Δις θα μπορούσαν, έτσι, να αντληθούν από την ισόποση μείωση της αναβαλλόμενης φορολογίας (tax credit) των 16.5 Δις, που νομοθέτησε μέχρι σήμερα με τα Μνημόνια η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της διάσωσης του εθνικού μας τραπεζικού συστήματος, τα οποία, μάλιστα, περιλαμβάνονται στα 200 τουλάχιστον Δις του συνολικού κόστους διάσωσής του από τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Μειώνοντας, λοιπόν, η κυβέρνηση την αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών, από τα 16.5 Δις, στα 14.5 Δις, θα μπορούσε, αν ήθελε, να δημιουργήσει άμεσα έναν δημοσιονομικό χώρο 2 Δις, για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών στην Θεσσαλία.

Χωρίς περεταίρω επιβάρυνση του Προϋπολογισμού, χωρίς να διογκώνεται ακόμη περισσότερο το Δημόσιο Χρέος των +400 Δις και χωρίς να μειώνεται, ούτε κατά ένα ευρώ, η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Η Ιταλία και η Σλοβενία άνοιξαν ήδη τον δρόμο. Και όσο ακόμη γράφεται αυτό το άρθρο, μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει και η Ισπανία.
Εδώ όμως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Οι κυβερνήσεις Ιταλίας, Σλοβενίας και Ισπανίας, δεν είναι όμηροι των εθνικών τραπεζικών τους συστημάτων, αφού, το πολιτικό τους σύστημα δεν είναι εξωνημένο και υποθηκευμένο στον μη εξυπηρετούμενο τραπεζικό δανεισμό των αντίστοιχων +550 Δις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε, προφανώς, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, κλπ. προοδευτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου των ίδιων αυτών κρατών-μελών της Ευρωζώνης, βουλιάζουν μέσα στην κινούμενη τραπεζική άμμο των θαλασσοδανείων.
Έτσι, λοιπόν, τουλάχιστον για την ώρα, η διάσωση της Θεσσαλίας αναβάλλεται για το μέλλον και ο σώζων – Θεσσαλός – εαυτόν, σωθήτω.
Ευλογείτε….

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17-09-2023 | ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2 ΔΙΣ € ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}