ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 09/03/2021 | Τα Κόκκινα δάνεια, το Σχέδιο «Ηρακλής» και το μάρμαρο που πληρώνει πάντα ο Ελληνικός Λαός !!!

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 09/03/2021 | Τα Κόκκινα δάνεια, το Σχέδιο «Ηρακλής» και το μάρμαρο που πληρώνει πάντα ο Ελληνικός Λαός !!!

YNEWS 09032021 PG1

Τα Κόκκινα δάνεια, το Σχέδιο «Ηρακλής» και το μάρμαρο που πληρώνει πάντα ο Ελληνικός Λαός !!!Τα Κόκκινα δάνεια, το Σχέδιο «Ηρακλής» και το μάρμαρο που πληρώνει πάντα ο Ελληνικός Λαός !!!

Η Τράπεζα Πειραιώς λέει ότι πούλησε ενυπόθηκα δάνεια αξίας 4,9 δισ. ευρώ. Τα χώρισε σε τρεις κατηγορίες. Καλά, μεσαία, άχρηστα. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα δάνεια είναι ενυπόθηκα. Ακόμα και αυτά που χαρακτήρισε ως άχρηστα. Η Πειραιώς θα κρατήσει η ίδια τα καλά δάνεια ύψους 1,4 δισ. και για αυτά τα δάνεια ζητάει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και, βεβαίως θα την πάρει. Δηλαδή η Πειραιώς θα διατηρήσει δάνεια που είχε, αλλά τώρα γι’ αυτά θα έχει και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ότι θα εισπραχθούν. Αν δεν εισπραχθούν θα την πληρώσει ο εγγυητής, το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς!!!
Η Πειραιώς λοιπόν ανακοίνωσε ότι όλα τα δάνεια θα πουληθούν στο 31% της αξίας τους. Δηλαδή τα 4,9 δισ. ενυπόθηκα δάνεια, πουλήθηκαν για 1,52 δισ. Από αυτά λοιπόν αν αφαιρέσουμε το 1,4 δισ. που είναι τα καλά δάνεια και που βάστηξε η Πειραιώς για τον εαυτό της, για τα οποία επιπλέον εγγυόμαστε εμείς όλοι, μένει υπόλοιπο 0,12 δισ. ή 120 εκατ. Ευρώ. Για να το δούμε πιο αναλυτικά, γιατί μπορεί τα πράγματα να είναι χειρότερα από ότι φαίνεται να είναι. Η Πειραιώς κρατά 1,4 δισ. από τα δάνεια που είχε ήδη. Δηλαδή όλα της κατηγορίας καλά. Συμπεριλαμβάνοντας όμως αυτά τα δάνεια στο πακέτο της τιτλοποίησης, τα κρατάει για τον εαυτό της και κερδίζει την εγγύηση του Δημοσίου, εκτός από τις υποθήκες που έχει. Ό,τι και να γίνει θα τα εισπράξει και με τους τόκους τους.

Σχέδιο «Ηρακλής»: Ένα ακόμη όχημα για τα υπερκέρδη των Τραπεζών

Τα υπόλοιπα δάνεια, των κατηγοριών μεσαία και άχρηστα, ενυπόθηκα και αυτά και ένας Θεός ξέρει γιατί δάνεια με υποθήκη χαρακτηρίζονται ως άχρηστα, έχουν αξία 3,5 δισ. ευρώ.
Αυτά λοιπόν τα 3,5 δισ. ενυπόθηκων δανείων αποτιμώνται και πωλούνται 120 εκατ. δηλαδή στο 3,43% της αξίας τους. Τόσο ώστε να δημιουργηθούν τεράστιες περιουσίες ολίγων από την τεράστια δυστυχία των πολλών!
Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα και στηρίζονται στο περίφημο σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» για το οποίο οι αρμόδιοι Υπουργοί, αυτοί οι ίδιοι που φροντίζουν για την ευημερία μας και την αύξηση του πλούτου της χώρας, καμαρώνουν γιατί θεωρούν ότι είναι δικό τους επίτευγμα. Το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» υποβλήθηκε στην ΕΕ και έλαβε την έγκρισή της με στόχο την ανάκαμψη και την… σωτηρία των συστημικών τραπεζών της Χώρας. Πιθανώς και για την επαύξηση της περιουσίας και των παροικούντων την Ιερουσαλήμ ως μετόχων των εταιρειών-κοράκια που αγοράζουν ενυπόθηκα δάνεια στο 3,43%. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει εδώ το θέμα. Θα μπορούσε όμως και να έχει συνέχεια. Πλέον όμως θα φύγουμε από τα γεγονότα όπως απαριθμούσαμε μέχρι τώρα, αλλά θα κάνουμε υποθέσεις. Ένας κακός άνθρωπος που θα έχει την δυνατότητα να παρέμβει και να επηρεάσει την κατηγοριοποίηση των δανείων σε καλά, μεσαία και άχρηστα, θα μπορούσε να σκεφτεί ως εξής: Να χαρακτηρίσει τα πραγματικά καλά δάνεια ως άχρηστα και τα πραγματικά άχρηστα ως καλά. Αν το έκανε θα έπαιρνε για τα άχρηστα δάνεια την εγγύηση του Δημοσίου, γιατί ο ΗΡΑΚΛΗΣ αυτό λέει, το Δημόσιο εγγυάται στο 100% συν τους τόκους, μόνον τα καλά δάνεια. Τα δε υπόλοιπα δάνεια θα τα πουλούσε στο 3,43%.

Έτσι το Δημόσιο, δηλαδή εμείς, θα πλήρωνε την εγγύηση για τα άχρηστα δάνεια και οι αγοραστές-κοράκια των δανείων θα έπαιρναν το φιλέτο για κατιμά, που έλεγε η γιαγιά μου !!!

Τα Κόκκινα δάνεια, το Σχέδιο «Ηρακλής» και το μάρμαρο που πληρώνει πάντα ο Ελληνικός Λαός !!!

YNEWS%2B09032021%2BPG3

YNEWS%2B09032021%2BPG4

YNEWS%2B09032021%2BPG5

YNEWS%2B09032021%2BPG6

YNEWS%2B09032021%2BPG%2B%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%2598%25CE%259F%25CE%25A6%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%259F

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}