ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 26/01/2021 | ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 26/01/2021 | ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

YNEWS 26012021 PG1

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Έξαρση του Bullying λόγω κρίσης του Covid-19!!!

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς 

Εάν αντιληφθείτε ότι το παιδί σας είναι θύμα εκφοβισμού και βίας από συμμαθητές του στο σχολείο πρέπει να αποφύγετε παρορμητικές αντιδράσεις και να αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα την κατάσταση:

•Συνεργαστείτε στενά με το σχολείο για να πληροφορηθείτε την έκταση και την σοβαρότητα του περιστατικού, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.
• Παρέχετε στο παιδί σας υποστήριξη και ασφάλεια.
• Να του πείτε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο αν «σπάσει η σιωπή».
• Να του εξηγήσετε ότι το να μιλήσει στους ενήλικες για περιστατικά βίας και εκφοβισμού δεν αποτελεί «κάρφωμα»
• Ακούστε προσεκτικά τι έχει να σας πει το παιδί σας για τα συναισθήματά του και τις ανάγκες του.
• Παρακολουθείστε την εξέλιξη της κατάστασης, αλλά και την υγεία του παιδιού σας.
• Αν το παιδί σας παραπονιέται για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι έχει σωματικούς πόνους, αν παρατηρείτε ότι έχει δυσκολίες στον ύπνο ή αν αρνείται επίμονα να πάει στο σχολείο, επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας για παιδιά.

Εάν είστε γονείς παιδιού που ασκεί βία και εκφοβίζει συμμαθητές του στο σχολείο:

• Συνεργαστείτε με το σχολείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παιδιού σας σχετικά με τη βία.
• Συνεργαστείτε με τον Διευθυντή και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος του παιδιού σας για την εφαρμογή των κανόνων, των συνεπειών και την πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών.
• Παρακολουθήστε την εξέλιξη της κατάστασης και συνεργαστείτε στενά με το σχολείο.
* Παρατηρήστε αν το παιδί σας εμπλέκεται συχνά σε καβγάδες ή εκδηλώνει εκφοβιστική συμπεριφορά με τα παιδιά της γειτονιάς ή και με εσάς στο σπίτι. Μιλήστε γι’ αυτά στο Διευθυντή και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος και συνεργαστείτε μαζί τους για να πάρετε βοήθεια.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποιες άμεσες δράσεις σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο. Χρειάζεται όμως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης, στο οποίο να συμμετέχει το σύνολο της σχολικής κοινότητας αλλά και οι ευρύτεροι κοινωνικοί φορείς, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

YNEWS%2B26012021%2BPG2

YNEWS%2B26012021%2BPG3

YNEWS%2B26012021%2BPG4

YNEWS%2B26012021%2BPG5

YNEWS%2B26012021%2BPG6

YNEWS%2B26012021%2BPG7

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}