ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 16/12/2020 | Πτωχευτικός Νόμος : Φουλ Επίθεση στην Κοινωνία

YNEWS 16122020 PG1

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 16/12/2020 | Πτωχευτικός Νόμος : Φουλ Επίθεση στην Κοινωνία - Ποιος μπορεί να πτωχεύσει ; ΟΛΟΙ. Οι πάντες ότι δουλειά κάνουν ή δεν κάνουν. Ακόμα και νεκρός πτωχεύει σύμφωνα με τον Νόμο Σταϊκούρα-Σκυλακάκη.

Πτωχευτικός Νόμος : Φουλ Επίθεση στην Κοινωνία

του Νίκου Νικολόπουλου
Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Σε προηγούμενη παρέμβαση μας ασχοληθήκαμε με τον νέο Πτωχευτικό Νόμο. Αυτόν που υπερψήφισαν μόνον οι 158 της Νέα Δημοκρατίας, αυτόν που σαν τους κοινούς απατεώνες βάφτισαν, απατηλά, ως «Δεύτερη Ευκαιρία» ενώ είναι «Τελική Καταδίκη».

Ακόμα και την παράδοση έσπασαν.
Ο Νόμος 3869/2010 αναφέρθηκε ως Νόμος Κατσέλη και στη συνέχεια η αναμόρφωσή του ως Νόμος Κατσέλη –Σταθάκη και ας ήταν δυσμενέστερος για τους οφειλέτες. Στον εν λόγω νόμο οι αρμόδιοι Υπουργοί, μάλλον δεν αισθάνονται υπερήφανοι για το επίτευγμά τους και απέφυγαν επιμελώς να δώσουν τα ονόματά τους. Ενδιαφέρονται προφανώς για την υστεροφημία τους. Δεν πειράζει εμείς θα ακολουθήσουμε την παράδοση και θα τον ονομάζουμε «Πτωχευτικό Νόμο Σταϊκούρα-Σκυλακάκη» για τους αποδοθεί δίκαια και άξια ή δόξα που τους αναλογεί.

Είχαμε αναφερθεί στις επιπτώσεις του Νόμου Σταϊκούρα-Σκυλακάκη στους οφειλέτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη και πως τους αδειάζει κυριολεκτικά αφαιρώντας την όποια προστασία είχαν επιτύχει δικαστικά. Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται αυτό στην πράξη και πως πλέον ο οποιοσδήποτε έχει οφειλή σε Τράπεζα, Δημόσιο και ΕΦΚΑ είναι έτοιμος για πτώχευση.

Ποιος μπορεί να πτωχεύσει ; ΟΛΟΙ. Οι πάντες ότι δουλειά κάνουν ή δεν κάνουν. Ακόμα και νεκρός πτωχεύει σύμφωνα με τον Νόμο Σταϊκούρα-Σκυλακάκη. Όποιος σήμερα, νεκρός ή ζωντανός, έχει καθυστερημένες οφειλές στους παραπάνω συνολικού ποσού άνω των 30.000 ευρώ. 

Το άρθρο 76, παρ. 3 λέει : «Η παύση της οικονομικής δραστηριότητας ή, όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, της λειτουργίας εν γένει, ή, όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, ο θάνατος, δεν κωλύουν την πτώχευση, αν επήλθαν σε χρόνο κατά τον οποίο ο οφειλέτης είχε παύσει τις πληρωμές του. Σε περίπτωση θανάτου του οφειλέτη, η αίτηση για κήρυξή του σε πτώχευση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο εντός έτους από το θάνατό του».

Πότε πτωχεύεις ; άρθρο 77 παρ 1 «Σε πτώχευση κηρύσσεται ο οφειλέτης που βρίσκεται σε παύση πληρωμών,…» και πότε συμβαίνει αυτό ; «Τεκμαίρεται ότι ο οφειλέτης βρίσκεται σε παύση πληρωμών όταν δεν καταβάλει ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο, τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ή πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα, σε ύψος τουλάχιστον 40% των συνολικών του ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του για περίοδο τουλάχιστον έξι (6) μηνών, εφόσον η μη εξυπηρετούμενη υποχρέωσή του υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.»

Εκτός από την απάτη της δήθεν ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, υπάρχει και κοροϊδία !!!

Εδώ, λοιπόν, κρύβεται η κοροϊδία.
Κατ αρχήν, αν κάποιος έχει καθυστερήσει δόσεις για πάνω από έξι μήνες ή έχει
καθυστερημένο ποσό που αντιστοιχεί σε δόσεις έξι μηνών, τότε η Τράπεζα καταγγέλλει το δάνειό του, γίνεται όλο απαιτητό
και μπαίνει σε καθυστέρηση όλο το δάνειο.
Αυτό επιβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Άρα κάποιος με στεγαστικό δάνειο και καθυστερημένες δόσεις πάνω από έξι μήνες, έχει πλέον σε καθυστέρηση όλο το δάνειό του.
Δηλαδή σε καθυστέρηση πάνω από 30.000 €.
Στο σημείο αυτό είναι πλέον έρμαιο της τράπεζας.
Με μια απλή αίτηση στο Δικαστήριο τον κηρύσσει σε πτώχευση.

Τέλος, εφιστώ την προσοχή σε όλους τους Δανειολήπτες, με μια ακόμη επισήμανση.

Πρόσφατα, δικηγορικά γραφεία, εισπρακτικές και Τράπεζες, ζητούν να τους προσκομίσετε οικονομικά σας στοιχεία, υποσχόμενοι ότι θα σας προσφέρουν επωφελείς ρυθμίσεις οφειλών.
Να είστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά αν σας ζητάνε Ε9 τελευταίων πέντε ετών.
Δεν ενδιαφέρονται για ρύθμιση.
Θέλουν να μάθουν την περιουσία σας χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν οι ίδιοι. Είστε στο στόχαστρο για πτώχευση και θέλουν να τους πείτε εσείς τι έχετε και τι δεν έχετε για να ξέρουν τι θα σας πάρουν.
Και θα σας τα πάρουν όλα.
Όλα, γιατί έτσι λέει ο Νόμος Σταϊκούρα-Σκυλακάκη.
Την πενταετία την θέλουν γιατί αν έχετε μεταβιβάσει ακίνητο εντός πενταετίας θα ακυρώσουν την μεταβίβαση και θα το πάρουν και αυτό.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα και θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο.

Ποιος μπορεί να πτωχεύσει ; ΟΛΟΙ. Οι πάντες ότι δουλειά κάνουν ή δεν κάνουν. Ακόμα και νεκρός πτωχεύει σύμφωνα με τον Νόμο Σταϊκούρα-Σκυλακάκη. Όποιος σήμερα, νεκρός ή ζωντανός, έχει καθυστερημένες οφειλές στους παραπάνω συνολικού ποσού άνω των 30.000 ευρώ. 

Εκτός από την απάτη της δήθεν ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, υπάρχει και κοροϊδία !!!

Τέλος, εφιστώ την προσοχή σε όλους τους Δανειολήπτες, με μια ακόμη επισήμανση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://ypervasitv.gr/wp-content/uploads/2020/11/ypervasi-news-blog.jpeg);background-size: contain;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}