ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 11/07/2021 | Το παράδοξο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας: Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με Διοίκηση Πρωτοδικείου !

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 11/07/2021 | Το παράδοξο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας: Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με Διοίκηση Πρωτοδικείου !

YNEWS K 11072021 PG1

Το παράδοξο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας: Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με Διοίκηση Πρωτοδικείου !Το παράδοξο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας: Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με Διοίκηση Πρωτοδικείου !

Ερωτηματικά για το σκοτεινό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί το Τραπεζικό Σύστημα στην Ελλάδα προκαλεί το γεγονός πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συνεχίζει να λειτουργεί για δύο χρόνια και να παρουσιάζει κερδοφορία, όντας ακέφαλη, με διοίκηση Πρωτοδικείου !!!
Όπως καταγράφει το thessaliaeconomy.gr την ετήσια Γενική της Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας την προσεχή Τετάρτη στα Τρίκαλα (ώρα 20:30 ανοιχτό θέατρο Φρουρίου) με ετήσιο απολογισμό, τροποποίηση καταστατικού και μια σειρά από άλλα τρέχοντα θέματα. Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι από την ημερήσια διάταξη απουσιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., καθώς το παρόν συμβούλιο διορίστηκε πέρυσι από το Πρωτοδικείο Τρικάλων λόγω έξαρσης της πανδημίας. Για το θέμα αυτό και το πώς νομιμοποιείται η παραμονή της παρούσας διοίκησης, η τράπεζα δεν ανακοίνωσε το παραμικρό, ούτε καν εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου για να ενημερώσει στοιχειωδώς τα μέλη της και την κοινή γνώμη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση προσέφυγε και πάλι στο Πρωτοδικείο Τρικάλων και πήρε νέα παράταση χωρίς να γίνει γνωστό κάτι περισσότερο. Σε ότι αφορά τον απολογισμό του 2020 που θα αναγνωστεί στην γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τάσος Λάππας, με επιστολή προς τους συνεταιριστές – μέλη της της τράπεζας αναφέρει μεταξύ άλλων: Η Τράπεζα, παρά το δυσμενές περιβάλλον του περασμένου έτους, κατόρθωσε να αυξήσει τα µεγέθη και να διατηρήσει τις εργασίες και την κερδοφορία της. Το υπόλοιπο των καταθέσεων πελατών αυξήθηκε κατά 29 εκατοµµύρια ευρώ, µια αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση µε την προηγούµενη χρήση. Με τα δεδοµένα αυτά η Τράπεζα έχει υπερκαλύψει τις απώλειες του 2015, λόγω της αρνητικής επίδρασης των καταστάσεων που οδήγησαν στα capital controls.

Αύξηση κερδοφορίας με ακέφαλη διοίκηση

Σηµαντική ήταν η αύξηση των χορηγήσεων προς τους πελάτες, ανερχόµενη στα 12 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 7%. Σημειώνεται επίσης η µεγάλη αύξηση των διαθεσίµων ανερχόµενη σε 59% σε σχέση µε το προηγούµενο έτος, η οποία αποτυπώνει την υψηλή ρευστότητα της Τράπεζας, όπως καταγράφεται µε την υπερκάλυψη των σχετικών εποπτικών δεικτών καθ’ όλο το έτος. Τα καθαρά έσοδα τόκων και τα έσοδα προµηθειών, παρά την κρίση, παρέµειναν στο ίδιο επίπεδο µε αυτό της προηγούµενης χρήσης. Τα λειτουργικά έξοδα, παρά τις έντονες εσωτερικές διεργασίες για την αντιµετώπιση των επιπτώσεων της πανδηµίας (συστήµατα για τηλεργασία, δηµιουργία νέων τραπεζικών προϊόντων, τακτικές απολυµάνσεις των χώρων και µικροβιολογικές εξετάσεις του προσωπικού, ανταπόκριση στις αυξηµένες απαιτήσεις πληροφόρησης και ελέγχου των εποπτικών αρχών, παραµετροποίηση της νέας τραπεζικής εφαρµογής) µειώθηκαν ελαφρά σε σχέση µε την προηγούµενη χρήση. Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 500 χιλιάδες ευρώ περίπου, για να αντιµετωπιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στο χαρτοφυλάκιο, αλλά και να ληφθούν στην τρέχουσα χρήση όλες οι επιπτώσεις της υπόθεσης του καταστήµατος 108. Η καθαρή κερδοφορία προ φόρων της Τράπεζας ανήλθε στα 700 χιλιάδες ευρώ, παρά τις αυξηµένες προβλέψεις χορηγήσεων και τις αρνητικές επιπτώσεις στην κερδοφορία λόγω της υπόθεσης του καταστήµατος 108. (σ.σ. προφανώς αναφέρεται στην υπεξαίρεση σε υποκατάστημα της Λάρισας χωρίς να διευκρινίζει πόσα χρήματα λείπουν)…..

Το παράδοξο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Αύξηση κερδοφορίας με ακέφαλη διοίκηση

YNEWS%2BK%2B11072021%2BPG4

YNEWS%2BK%2B11072021%2BPG5

YNEWS%2BK%2B11072021%2BPG6

YNEWS%2BK%2B11072021%2BPG7

YNEWS%2BK%2B11072021%2BPG%2B%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%2598%25CE%259F%25CE%25A6%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%259F

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}