Covid-19: Η Δανία συμβουλεύει άτομα κάτω των 50 ετών να μην λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις

Covid-19: Η Δανία συμβουλεύει άτομα κάτω των 50 ετών να μην λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις

covid19
71 / 100

Covid-19: Πως αλλάζουν τελικά τα πράγματα! Σιγά σιγά ολοένα και περισσότερες χώρες έχουν αρχίσει να κατανοούν, ότι τα εμβόλια και όλη εκείνη η τρομολαγνία για το τι θα γίνει εάν κάποιος δεν εμβολιαστεί δεν «πουλάει».

Μεταδίδει το bankingnews.gr

Τελευταίο «χτύπημα» στο φιάσκο των εμβολίων ήρθε από τη Δανία, η οποία μάλιστα συμβουλεύει άτομα κάτω των 50 ετών να μην λαμβάνουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίου για τον COVID-19, όπως ανακοίνωσε η Δανική Υγειονομική Αρχή.

Ο σκοπός του εμβολίου δεν είναι η πρόληψη

«Ο σκοπός του εμβολιασμού δεν είναι η πρόληψη της μόλυνσης από τον COVID-19 και, επομένως, σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών δεν προσφέρεται επί του παρόντος αναμνηστικός εμβολιασμός», έγραψε ο οργανισμός σε δήλωση της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε οτι ο οργανισμός έχει «στόχο να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο», ανέφερε η δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σκανδιναβική χώρα απέρριψε επίσης ρητά κάθε προσποίηση για ανάσχεση της εξάπλωσης του COVID-19 και ανακοίνωσε, ότι θα επικεντρωθεί στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και των ηλικιωμένων. Αυτοί οι άνθρωποι, είπε, κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν σοβαρές περιπτώσεις COVID-19.

Οι νέοι άνθρωποι προστατεύονται

Η Υγειονομική Αρχή της Δανίας, σημείωσε, ότι τα άτομα κάτω των 50 ετών «γενικά δεν διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά» από τον ιό.
Ειδικότερα, σημείωσε πως οι νέοι άνθρωποι «προστατεύονται καλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά» και «πολύ μεγάλος αριθμός από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί και έχουν μολυνθεί στο παρελθόν» με τον COVID-19, ανέφερε μεταξύ άλλων ο οργανισμός.

«Υπάρχει συνεπώς καλή ανοσία σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού», ανέφερε η υπηρεσία. «Είναι σημαντικό ο πληθυσμός να θυμάται επίσης τις οδηγίες για τον τρόπο πρόληψης της εξάπλωσης της λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής στο σπίτι σε περίπτωση ασθένειας, του συχνού αερισμού ή αερισμού, της κοινωνικής απόστασης, της καλής εθιμοτυπίας βήχα, της υγιεινής των χεριών και του καθαρισμού».

STOP στα εμβόλια από τη Δανία

Όπως γνωρίζουμε, η Δανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που σταμάτησε να χορηγεί εμβόλια κατά του COVID-19 σε υγιή παιδιά. Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε πρόσφατα το παράδειγμά του και τερμάτισε τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 στα περισσότερα παιδιά ηλικίας 11 ετών και κάτω.

«Η Δανική Υγειονομική Αρχή δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να συστήσει ομαδικό εμβολιασμό σε άτομα κάτω των 18 ετών», δήλωσε στο Associated Press η Lotte Baelum, εκπρόσωπος της Υγειονομικής Αρχής. «Τα παιδιά και οι νέοι που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης COVID-19 θα συνεχίσουν να έχουν την επιλογή εμβολιασμού μετά από ατομική αξιολόγηση».

Ενώ μεταξύ άλλων,υποστηρίζει πως τα παιδιά και οι νέοι που κινδυνεύουν να αναπτύξουν κρούσματα COVID-19 μπορούν ακόμα να λάβουν το εμβόλιο στη Δανία εάν το συστήσει γιατρός, δήλωσε η υπηρεσία υγείας τον περασμένο μήνα.

Το παράδειγμα της Δανίας ακολουθούν και άλλες χώρες

Στο δρόμο που χάραξε η Δανία και οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, μιας και η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι στα παιδιά που δεν είχαν κλείσει τα 5 μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν θα προσφερθούν εμβόλια για τον COVID-19, σημειώνοντας ότι η προσφορά εμβολίου για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ήταν μια προσωρινή οδηγία.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τους ειδικούς να διαπιστώνουν, ότι περίπου δύο μήνες αφότου ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ενέκριναν τις δόσεις εμβολίου COVID-19 για μικρά παιδιά και βρέφη, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών έχει λάβει την πρώτη δόση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}