Φουντώνει ο πόλεμος Στουρνάρα-Σάλλα

Φουντώνει ο πόλεμος Στουρνάρα-Σάλλα

stouranaras sallas
73 / 100

Πάμε σε μετωπική σύγκρουση Στουρνάρα-Σάλλα,  αφού πλέον ο πόλεμος φούντωσε για τα καλά. Επιχειρείτε τρικλοποδιά στο μεγάλωμα της Παγκρήτιας που θα άλλαζε το τραπεζικό status quo στην Ελλάδα ;;; Ή πρόκειται καθαρά για βεντέτα μεταξύ των δύο ;;; Σίγουρα στόχος δεν είναι η κάθαρση του τραπεζικού συστήματος από τον Γιάννη Στουρνάρα…Αν ήταν αυτός, δεν θα είχε βάλει προκλητικά τον Πανταλάκη στην Attica προ ετών, που κουβαλούσε ένα καράβι δικογραφίες…Τότε θυμίζουμε ασυλία ακόμη δεν υπήρχε…

Διαβάστε τι μεταδίδει το radar.gr

Εντός της εβδομάδας κρίνεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες το μέλλον της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς η πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου έχει ορίσει αρχικώς Δ.Σ. για την Δευτέρα, το οποίο πιθανότατα θα μεταφερθεί για άλλη ημέρα της εβδομάδας, λόγω κωλυμάτων που αρχικά έχουν δηλώσει μέλη του Δ.Σ., στο οποίο θα εξετασθεί από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ (;) το ζήτημα της επιβολής ποινής στον Μιχάλη Σάλλα και παραπομπής του στον εισαγγελέα για το αδίκημα της χειραγώγησης της μετοχής της Τρ. Πειραιώς κατά την αύξηση κεφαλαίου προ 12ετίας και ειδικότερα τον Δεκέμβριο του 2010!

Η χειραγώγηση, προ 12ετίας, κρίνει το project της Παγκρήτιας!
Το ζήτημα της επιβολής ποινής για χειραγώγηση στον Μ. Σάλλα κρίνεται ως μείζον και καθοριστικό για το project της Παγκρήτιας, δηλαδή την αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. που κατά πληροφορίες έχει εξασφαλιστεί με τη συμμετοχή νέων μετόχων και την απορρόφηση της HSBC αλλά και την συγχώνευση με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων!

Και τούτο διότι η Επ. Κεφαλαιαγοράς μετά από αλληλογραφία με την Τράπεζα της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα χρηματιστηριακά δεδομένα, δεν ενέκρινε το ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου της Παγκρήτιας επικαλούμενη ζήτημα Fit and Proper του γιου του Μιχάλη Σάλλα ως προς τη συμμετοχή του στο Δ.Σ.! Και απαίτησε την παραίτησή του, μετά από σχετική προτροπή της ΤτΕ και του Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου το ενημερωτικό της αύξησης να επανεξεταστεί σε επόμενη χρονική στιγμή!

Η παραίτηση του γιου του και η υποψηφιότητα του Μ. Σάλλα!
Ωστόσο, μετά την παραίτηση του γιου του που πραγματοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, ο πρώην πανίσχυρος τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας που έχει πλέον αθωωθεί από την Δικαιοσύνη (λόγω της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης να παράσχει ασυλία στους τραπεζίτες) για όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς που συγκλόνισε την κοινωνία και το τραπεζικό σύστημα, έθεσε υποψηφιότητα για μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας στη θέση του παραιτηθέντος υιού του!

Μόλις η υποψηφιότητα Σάλλα για το Δ.Σ. έγινε γνωστή, η Βασιλική Λαζαράκου ανέσυρε από τα συρτάρια, όπου ήταν επί 12 χρόνια θαμμένη, την υπόθεση της χειραγώγησης της Τρ. Πειραιώς τον Δεκέμβριο του 2010! Και κατά την διάρκεια ενός θυελλώδους Δ.Σ. όπου κατ’ αρχήν ατύπως και χωρίς να έχει επικυρωθεί σχετικά το ΔΣ με 5-2 αποφάσισε την επιβολή ποινής στον Μ. Σάλλα και παραπομπή του στην Δικαιοσύνη!

Η τυχόν επιβολή ποινής, για να καταλαβαίνετε, εγείρει ζήτημα Fit and Proper για τον Μιχάλη Σάλλα οπότε η ΤτΕ θα αρνηθεί τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της Παγκρήτιας. Και ο Μ. Σάλλας δηλώνει και απειλεί σε όλους τους τόνους ότι αν τιμωρηθεί από την Ε.Κ. και κατ’ επέκταση τεθεί εκτός Δ.Σ. της Παγκρήτιας με απόφαση Στουρνάρα, εγκαταλείπει το τραπεζικό project το οποίο θα τιναχθεί στον αέρα!

Ξανά στο Δ.Σ. η χειραγώγηση εντός της εβδομάδας! Τα επιχειρήματα που υποβλήθηκαν εγγράφως από την αντιπρόεδρο Αν. Στάμου!
Υπό αυτό το πρίσμα η Βασιλική Λαζαράκου, που προφανώς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, φέρνει ξανά το θέμα της χειραγώγησης στο Δ.Σ. της Ε.Κ. προκειμένου να υπάρξει η τελική ετυμηγορία για την χειραγώγηση, που εν πολλοίς θα κρίνει και την έκβαση του project της Παγκρήτιας, η οποία φιλοδοξεί να καταστεί η 5η τράπεζα στη χώρα και πρώτη μη συστημική, εξέλιξη που αναμφίβολα ενοχλεί πολλούς!

Στην προκειμένη περίπτωση η Βασιλική Λαζαράκου θα έχει να αντιπαρέλθει μια ισχυρή και τεκμηριωμένη εσωτερική αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Ε.Κ. που κλιμακώνεται με αιχμή του δόρατος την αντιπρόεδρο Αν. Στάμου, η οποία μαζί με ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. διαφωνούν σφόδρα με την επιβολή ποινής για χειραγώγηση στον Μ. Σάλλα, την οποία διαφωνία τους φέρεται να διατύπωσαν και εγγράφως, διατυπώνοντας πλήθος επιχειρημάτων κατά της επιβολής ποινής!

Οι πληροφορίες, εκ των έσω και πάντα έγκυρες που δεν δύναται να αμφισβητηθούν, αναφέρουν ότι στις σχετικές μεμονωμένες και προσωπικές έγγραφες αναφορές της αντιπροέδρου και ενός ακόμη μέλους του Δ.Σ. προς την Βασιλική Λαζαράκου διατυπώνονται μεταξύ άλλων οι εξής ενστάσεις:

1) Η επιβολή ποινής για χειραγώγηση κακώς βαραίνει μόνο τα φυσικά πρόσωπα και εξαιρεί τα νομικά πρόσωπα, στην προκειμένη περίπτωση την Τράπεζα Πειραιώς και την Πειραιώς Χρηματιστηριακή, που παραδόξως τέθηκαν εκτός του σχετικού κατηγορητηρίου αγνώστως πώς!

2) Η χειραγώγηση της μετοχής, όπως φέρεται να επισημαίνει η κυρία Στάμου στην επιστολή της, κακώς προσδιορίζεται μεμονωμένα και αποσπασματικά για ένα συγκεκριμένο διάστημα του Δεκεμβρίου 2010 και θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί επί τω συνόλω των ημερών της αύξησης, δηλαδή από τα τέλη Οκτωβρίου όταν ανακοινώθηκε έως τις αρχές Ιανουαρίου 2011 όταν και ολοκληρώθηκε. Και για το διάστημα αυτό στο σύνολό του δεν προκύπτει διαφοροποίηση της τιμής της μετοχής!

3) Από την χειραγώγηση της μετοχής δεν προκύπτει ούτε προσωπικό κέρδος, ούτε όφελος, ούτε υπεραξίες που να καταγράφηκαν, αλλά αποκλειστικά στήριξη της μετοχής σε μια δύσκολη για την εθνική οικονομία συγκυρία σε ένα ασταθές τότε πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον!

4) Η τυχόν επιβολή ποινής τινάζει στον αέρα το project της Παγκρήτιας και δημιουργεί ζήτημα τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στην εθνική οικονομία που χρειάζεται επενδύσεις, υγιές τραπεζικό σύστημα και νέο φρέσκο χρήμα από ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές!

5) Βάσει του νέου νόμου Σταϊκούρα τα χρηματιστηριακά αδικήματα παραγράφονται στην 5ετία και όχι στην 10ετία όπως ίσχυε. Υπό το πρίσμα αυτό η υπόθεση έχει παραγραφεί και μόλις φθάσει στη Δικαιοσύνη θα καταπέσει λόγω της νεότερης νομοθεσίας!

Συνεδρίαση από Μηδενική Βάση, συμπλέει με τη γραμμή Στουρνάρα η Λαζαράκου!
Υπό αυτή την οπτική γωνία, της παρέμβασης Στάμου και του μέλους του Δ.Σ. που μειοψήφησαν στην σχετική ψηφοφορία, η Βασιλική Λαζαράκου συγκαλεί νέο Δ.Σ., από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, όπου το ζήτημα της επιβολής ποινής για χειραγώγηση στον Μ. Σάλλα τίθεται από την αρχή χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν το 5-2 της συνεδρίασης της 9ης Αυγούστου!

Το ζήτημα είναι αναμφίβολα σοβαρό και μείζον, καθώς η κ. Λαζαράκου βασίζεται στις αρχές και τα αξιώματα της ΤτΕ, κύκλοι της οποίας διαρρέουν ότι «έχουν κάλυψη απ’ έξω» υπονοώντας ότι διεθνή τραπεζικά κέντρα δεν θέλουν ξανά τον Μ. Σάλλα να εμπλέκεται στο τραπεζικό σύστημα της νέας εποχής μετά τα σκάνδαλα της Τρ. Πειραιώς, για τα οποία ωστόσο αθωώθηκε με κυβερνητική παρέμβαση, την οποία στο σύνολό της η Αξία και το Radar στηλίτευσαν και πολέμησαν!

Επιπροσθέτως -παρά τις άτυπες διαψεύσεις- πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η διαχρονική σύγκρουση Στουρνάρα – Σάλλα έχει αναζωπυρωθεί και στην προκειμένη περίπτωση απειλεί να τινάξει στον αέρα το project της Παγκρήτιας!

Την αιφνιδίασαν οι 2 έγγραφες αναφορές των μελών του Δ.Σ.!
Το βέβαιον είναι ότι την Δευτέρα ή αλλιώς εντός της εβδομάδας, σε κάθε περίπτωση, η Βασιλική Λαζαράκου, που όπως φαίνεται συμπλέει με την γραμμή Στουρνάρα, θα έχει δύσκολο έργο, καθώς η υποβολή εγγράφων επιχειρημάτων από 2 μέλη του Δ.Σ. προφανώς την αιφνιδίασαν και έκαναν γνωστή μια συγκροτημένη εστία διαφοροποίησης στο εσωτερικό της Ε.Κ., που απειλεί από εδώ και εμπρός την ομαλή λειτουργία και τη συνοχή της.

Σε απλά λόγια, μπορεί η αντίδραση να είναι ισχυρή, η Λαζαράκου να δείχνει να υπαναχωρεί, όμως έγκυροι κύκλοι επισημαίνουν ότι πολύ δύσκολα η ΤτΕ θα αφήσει την υπόθεση να εξελιχθεί κατά της κεντρικής της γραμμής, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορεί να επιβάλει τον νόμο και να κρίνει δίκαια (όπως υποστηρίζει) και αντικειμενικά το Fir and Proper σε όλες τις συστημικές και όχι μόνο τράπεζες, στα Δ.Σ. των οποίων με τον νέο νόμο για το ΤΧΣ επιστρέφει κάθε καρυδιάς καρύδια, από φαλιρισμένους επιχειρηματίες και νταραβεριτζήδες μέχρι φαντάσματα του παρελθόντος!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}