Στο στόχαστρο της Αρχής κατά του Ξεπλύματος οι πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι

Στο στόχαστρο της Αρχής κατά του Ξεπλύματος οι πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι

ptoxoi ploysioi 0
68 / 100

Στο κάδρο από την Αρχή για το ξέπλυμα, επιχειρηματίες με αλλαγή φορολογικής έδρας, πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι και υποθέσεις «χωμένες» στα συρτάρια!
Αποφασισμένος να διερευνήσει εξονυχιστικά μια σειρά από υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, οι φάκελοι των οποίων για χρόνια είναι καταχωνιασμένοι στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών, εμφανίζεται ο προϊστάμενος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος κ. Βουρλιώτης.

Τα ταχύτατα αντανακλαστικά που σημείωσε η υπηρεσία στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης με τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα αποκαλύπτουν την αποφασιστικότητα του κ. Βουρλιώτη να προχωρήσει όλες τις υποθέσεις και ειδικά αυτές που χαρακτηρίζονται ως δημοσίου συμφέροντος.

Το πόρισμα που εξέδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα είναι καταπέλτης, όπως και η απόφαση με την οποία ακυρώνεται η αλλαγή φορολογικής έδρας του Γ. Τράγκα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά μια ελεγκτική υπηρεσία αποφασίζει ότι η αλλαγή φορολογικής έδρας από την Ελλάδα στο Μονακό ήταν παράνομη και γι΄ αυτό όλη η υπόθεση εμπίπτει πλέον στην ελληνική νομοθεσία και στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Με την απόφαση αυτή ο Βουρλιώτης στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ελεγχθούν και μάλιστα κατά προτεραιότητα διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που έχουν αλλάξει φορολογική έδρα αποκλειστικά και μόνο για να κρύψουν μαύρα εισοδήματα, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για εκατοντάδες μεγαλόσχημους επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα πρόκειται να διερευνήσει επίσης μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τις οποίες μέχρι τώρα κατά περίεργο τρόπο κρατάνε στα συρτάρια διάφορες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται σύντομα να εκδοθεί πόρισμα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες εμπλέκονται οι ιδιοκτήτες δύο στοιχηματικών εταιρειών.

Για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων η Αρχή για το Ξέπλυμα θα ακολουθήσει μεθοδολογία FBI, όπως και στο ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα.

Στο στόχαστρο της Αρχής θα βρεθούν επίσης πολλοί επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει τις εταιρείες τους, αλλά οι ίδιοι περνάνε σαν κροίσοι διαθέτοντας τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}