Νάξος: Ταβέρνα χρεώνει στον λογαριασμό και τη ζωντανή μουσική

Νάξος: Ταβέρνα χρεώνει στον λογαριασμό και τη ζωντανή μουσική

65 / 100

Νάξος: Ένα εστιατόριο βρήκε έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο να «πληρώνει» τα έξοδα της ορχήστρας που φιλοξενούσε για να διασκεδάζει τους πελάτες του, αλλά και να αυξάνει, παράλληλα, τα έσοδά του.

Η συγκεκριμένη ταβέρνα επέλεξε να χρεώνει στους λογαριασμούς των πελατών της την… διασκέδαση, χρεώνοντας μάλιστα την ζωντανή μουσική κατά άτομο.

Πελάτης δημοσιοποίησε το δελτίο παραγγελίας έπειτα από επίσκεψή του για φαγητό και διασκέδαση, και στο οποίο φαίνεται καθαρά η χρέωση «ζωντανής μουσικής» για δύο άτομα.

Ειδικότερα, δυο άτομα πλήρωσαν 58,50 ευρώ για το φαγητό τους και, όταν ζήτησαν τον λογαριασμό, ο σερβιτόρος τους έφερε το δελτίο παραγγελίας, όχι όμως την απόδειξη.

Ο επισκέπτης, παρατήρησε με προσοχή τις χρεώσεις στο δελτίο παραγγελίας, και άμεσα εντόπισε, ανάμεσα στη γαριδομακαρονάδα και τους κολοκυθοκεφτέδες, μια ασυνήθιστη χρέωση.

Η επιχείρηση τους είχε χρεώσει μέχρι και την ζωντανή ορχήστρα από 2,5 ευρώ το άτομο, ήτοι 5 ευρώ στο σύνολο.

Στις κριτικές για το εστιατόριο τα σχόλια είναι ανάμεικτα, με μία πελάτισσα να αναφέρει ότι τουλάχιστον, στο τέλος, τους κέρασε…σφηνάκια.

Σε ανοδική πορεία οι τιμές στα νησιά

Δεν είναι η πρώτη φορά που για φέτος καταγράφονται περίεργες ή και αδιανόητες χρεώσεις σε ελληνικό νησί.

Η άνοδος όλων των προϊόντων είναι κάτι που παρατηρείται σε όλη τη χώρα, ως επακόλουθο του πολέμου στην Ουκρανία και των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Ωστόσο, υπάρχουν και νησιά, όπως για παράδειγμα η Μύκονος, όπου οι αυξήσεις που καταγράφονται αγγίζουν τα όρια της αισχροκέρδειας, με αρκετούς τουρίστες να μετανιώνουν για την επιλογή της ως τουριστικού προορισμού.

Μετά το περιστατικό με τα πανάκριβα καβουροπόδαρα των εκατοντάδων ευρώ, αρκετοί από τους τουρίστες του νησιού στράφηκαν σε άλλου είδους διατροφή, πιο γρήγορη και… παραδοσιακή, όπως το σουβλάκι.

Όμως και εκεί, οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, με το σουβλάκι να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 5 ευρώ στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων.

Αυτή που είναι… άπιαστη, είναι η μερίδα γύρου που ξεκινά από τα 17 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 23€.

Την ίδια ώρα, στη Μύκονο αν θέλει κανείς να πιει ένα καφέ θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 5 ευρώ, για ένα σάντουιτς περίπου 10 ευρώ, για μία μπάλα παγωτό θα δώσει 7 ευρώ, ενώ ένα μπουκαλάκι νερό των 500 ml κοστίζει σε πολλές περιπτώσεις δύο ευρώ.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}