Κόκκινα δάνεια: Αλλαξό….πωλήσεις μεταξύ των funds

Κόκκινα δάνεια: Αλλαξό….πωλήσεις μεταξύ των funds

γονικες παροχες
70 / 100

Αλλάζουν χέρια κόκκινα δάνεια συνολικής απαίτησης 3,4 δισ. ευρώ!

Στη γερμανική EOS και στον σουηδικό όμιλο Intrum θα περάσουν, εκτός απροόπτου, τα χαρτοφυλάκια με ανεξασφάλιστα δάνεια που έχει βγάλει προς πώληση η doValue, για λογαριασμό των τιτλοποιήσεων Frontier και Cairo Ι και ΙΙ.

Μεταδίδει το euro2day.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EOS υπέγραψε σύμβαση αγοραπωλησίας για χαρτοφυλάκιο δανείων συνολικής απαίτησης περίπου 800 εκατ. ευρώ και μικτής λογιστικής αξίας 450 εκατ. ευρώ (χαρτοφυλάκιο Virgo). Πρόκειται για «φέτα» των τιτλοποιημένων απαιτήσεων του Frontier I.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή της τιτλοποίησης Frontier Ι ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την πώληση στην κοινοπραξία Bain-Fortress-doValue του 95% των mezzanine και junior notes ομολογιών, ενώ η Εθνική διακράτησε το 5% των παραπάνω σειρών καθώς και το 100% των senior notes. Διαχειριστής του χαρτοφυλακίου είναι η doValue, η οποία έτρεξε και για λογαριασμό του SPV της τιτλοποίησης Frontier τον διαγωνισμό πώλησης με σύμβουλο την Alantra.

Η EOS κινείται αρκετά επιθετικά το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Πέραν του χαρτοφυλακίου Virgo, διεκδικεί μέσω της Southrock και σε συνεργασία με την Deutsche Bank το χαρτοφυλάκιο με απαιτήσεις από δάνεια ξενοδοχείων (project Tethys). H Southrock έχει κτίσει ένα αξιόλογο «πορτοφόλι» ακινήτων, αγοράζοντας τα χαρτοφυλάκια Petra (Eurobank), Οίστρος (Πειραιώς) καθώς και τμήμα του Amoeba που πώλησε η Bain.

Παράλληλα, η doValue ολοκληρώνει και δεύτερο διαγωνισμό πώλησης χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων απαιτήσεων. Πρόκειται για απαιτήσεις που ανήκουν στα SPVs των τιτλοποιήσεων Cairo I και Cairo II. Προτιμητέος επενδυτής για το project Souk αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Intrum.

To χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 60 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όλα τους χωρίς εξασφαλίσεις, ή απαιτήσεις από κάρτες και αφορά σε περίπου 50 χιλιάδες δανειολήπτες. Ως σύμβουλος της doValue λειτουργεί η Hellenic Finance του Άνθιμου Θωμόπουλου.

Πρόκειται για τις πρώτες συναλλαγές της doValue στη δευτερογενή αγορά (σ.σ. πωλήσεις από δεύτερο χέρι). Τα τιμήματα δεν έχουν διαρρεύσει, με δεδομένο, όμως, ότι πρόκειται για απαιτήσεις από ανεξασφάλιστα δάνεια αναμένεται να κινηθούν στο εύρος που έχουν διενεργηθεί τέτοιες συναλλαγές. Η αγορά εκτιμά ως πιθανό ενδεχόμενο το χαρτοφυλάκιο Virgo να έλαβε υψηλότερη αποτίμηση, ως λιγότερο δουλεμένο στο μέτωπο ανάκτησης απαιτήσεων.

——————————————

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}