Κρυπτονομίσματα: Βουλιάζει το bitcoin

Κρυπτονομίσματα: Βουλιάζει το bitcoin

bitcoin kryptonomismata
70 / 100

Κρυπτονομίσματα: Ο κρυπτο-χειμώνας είναι εδώ αλλά πρόκειται για έναν «ζεστό χειμώνα», εκτιμά η Edith Yeung, η οποία συγκαταλέγεται στους αισιόδοξους για τιμή του Bitcoin.

Μπορεί το Bitcoin να έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του από το ρεκόρ του, «αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό», δήλωσε η Yeung, εταίρος της Race Capital.

«Ο ζεστός χειμώνας ουσιαστικά θα απομακρύνει όλους όσοι μπήκαν για το βραχυπρόθεσμο κέρδος», εξήγησε η ίδια μιλώντας στο Street Signs Asia του CNBC, τονίζοντας πως το κρυπτονόμισμα είναι ένα μακροπρόθεσμο «παιχνίδι».

Ο όρος κρυπτο-χειμώνας αναφέρεται σε μια παρατεταμένη περίοδο συμπίεσης των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων στην αγορά.
Την ίδια ώρα, το Bitcoin έχει καταγράψει πτώση 68% από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, η Yeung είπε ότι παραμένει αισιόδοξη μακροπρόθεσμα ως προς τα ψηφιακά νομίσματα χάρη στην ελκυστικότητα που αντλούν από τη σύνδεσή τους με το Web3.

Το Web3 είναι όρος που έχει επικρατήσει στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, με τους υποστηρικτές να δηλώνουν πως πρόκειται για την επόμενη γενιά του Διαδικτύου, ένα διαδίκτυο αποκεντρωμένο, που δεν θα ελέγχεται από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες. Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι η τεχνολογία των crypto και του blockchain θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο μέρος αυτού.

Για παράδειγμα, μια υπηρεσία στο Web3 μπορεί να εκτελείται σε ένα συγκεκριμένο blockchain, όπως το ethereum ή το solana. Οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να διατηρούν κρυπτονομίσματα που σχετίζονται με αυτά τα blockchains, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν μια συγκεκριμένη υπηρεσία ή ακόμη και να έχουν ιδιοκτησία σε αυτήν την εφαρμογή ή την εταιρεία.

Τα προβλήματα των κρυπτονομισμάτων
Παρ’ όλο που η Edith Yeung εκτίμησε ότι θα ήταν ένας «ζεστός χειμώνας» για τα κρυπτονομίσματα, τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής είναι άνευ προηγουμένου.

Οι απώλειες σχεδόν 2 τρισ. δολαρίων στην αξία των κρυπτονομισμάτων πυροδοτήθηκαν από την κατάρρευση ενός αλγοριθμικού stablecoin με το όνομα terraUSD. Αρκετές εταιρείες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρεοκοπημένης Three Arrows Capital, είχαν μεγάλη έκθεση στο terraUSD.

Εν τω μεταξύ, αίτηση πτώχευσης υπέβαλαν και δανειοδοτικές εταιρείες όπως η Celsius, οι οποίες ανέλαβαν ριψοκίνδυνα στοιχήματα συναλλαγών και αντιμετώπισαν προβλήματα ρευστότητας.

Ο επικεφαλής ερευνών στο CoinShares, James Butterfill, είναι ένας σκεπτικιστής του όρου «ζεστός χειμώνας». Χαρακτήρισε τον χειμώνα των κρυπτονομισμάτων «βάναυσο», επικαλούμενος την πτώση της Three Arrows και τη δραστική πτώση των τιμών του Bitcoin.

«Οι τιμές του Bitcoin βρέθηκαν κάποια στιγμή να υποχωρούν 74% από το υψηλό τους -αυτό θυμίζει την πτώση του 83% που καταγράφηκε το 2018 και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η αγορά σήμερα είναι σημαντικά μεγαλύτερη και έχει πολύ ευρύτερη βάση επενδυτών από ό, τι είχε το 2018», δήλωσε επίσης ο Butterfill στο CNBC.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}