Αρπαγή: Ο ελληνικός τουρισμός αλλάζει χέρια με όχημα τα κόκκινα δάνεια

Αρπαγή: Ο ελληνικός τουρισμός αλλάζει χέρια με όχημα τα κόκκινα δάνεια

Βαλής
68 / 100

Ελληνικός τουρισμός: Δυο πολυτελή ξενοδοχεία του θεσσαλικού χώρου αλλάζουν χέρια υπό το βάρος των δανείων τους. Πρόκειται για το «Αρχοντικό Χατζηγάκη» στο Περτούλι Τρικάλων, και το «Valis Resοrt» στην Αγριά Βόλου ένα από τα μεγαλύτερα στη Θεσσαλία.

Μεταδίδει το thessaliaeconomy.gr

Οι δυο μονάδες κατέληξαν αρχικά στην Intrum, την γνωστή εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων (servicer) η οποία την περασμένη εβδομάδα τα πούλησε, σε ένα πακέτο 72 ξενοδοχείων (Τethys), στο επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) στο οποίο συμμετέχουν ο Νίκος Καραμούζης, ισραηλινά κεφάλαια που συνδέονται με την αλυσίδα Brown Hotels, και το family office του Θανάση Λασκαρίδη.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και -όπως λέγεται στην αγορά- μπορεί να αποτελέσει στον ορίζοντα των επομένων ετών μια δεύτερη ευκαιρία για μονάδες ανά την Ελλάδα που θα αναβαθμιστούν με προοπτική κάποιες από αυτές να ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα ενός brand ή να αποπληρώσουν τα δάνειά τους στους νέους ενεχυριούχους, να ξεκαθαρίσουν και να συνεχίσουν ομαλά την ανάπτυξη και τη λειτουργία τους.

Το «Valis Resort» στον Βόλο, από τα 5άστερα παραθαλάσσια ξενοδοχεία του “πακέτου” θεωρείται, λόγω θέσης ανάμεσα στις παραλίες του Παγασητικού και τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, από τα πλέον προνομιούχα για οικογένειες, ενώ διαθέτει και συνεδριακές εγκαταστάσεις. Η παραλία του έχει γαλάζια σημαία, ωστόσο το ξενοδοχείο προσφέρει σειρά δραστηριοτήτων για όλο τον χρόνο, εξυπηρετώντας και τους λάτρεις του σκι στο χιονοδρομικό των Χανίων σε απόσταση 18 χλμ., πέραν των λοιπών δραστηριοτήτων σε σχέση με τον αγροτουρισμό (επίσκεψη και συμμετοχή στον τρύγο, σε τοπικά οινοποιεία κ.ά.).

Το Αρχοντικό Χατζηγάκη στο Περτούλι Τρικάλων, στην οροσειρά της Πίνδου, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με θέα προς το δάσος και προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια υψηλού επιπέδου φιλοξενία, εξ ου και έχει χαρακτηριστεί 5 αστέρων. Αναπτύσσεται με επίκεντρο ένα παλιό αρχοντόσπιτο, που η ιστορία του ξεκινάει από τον 19ο αιώνα, όταν κτίστηκε από Ελβετούς αρχιτέκτονες. Η πρώτη φάση της διαδρομής του διήρκεσε μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου καταστράφηκε. Στη συνέχεια χρειάστηκε πολυετής και επίπονη προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει με τη σημερινή μορφή του ως ξενοδοχείο. Η επιχείρηση μάλιστα διευθύνεται από τους απογόνους της οικογένειας Χατζηγάκη που το έκτισε.

Πρόσφατα είχε βγει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,59 εκατ. ευρώ.

——————————————————————

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}