Έρχεται παγκόσμιος αναβρασμός και κοινωνικές αναταραχές

Έρχεται παγκόσμιος αναβρασμός και κοινωνικές αναταραχές

kontra
70 / 100

Bloomberg: Μέχρι τέλος του 2022 είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσουν μαζικές αναταραχές στις… μισές χώρες του πλανήτη!

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η ανθρωπότητα, με τους αναλυτές να θεωρούν πως η αύξηση του κινδύνου κοινωνικών αναταραχών σε δεκάδες γωνιές του πλανήτη τους τελευταίους μήνες, είναι η μεγαλύτερη που καταγράφεται στη σύγχρονη -και όχι μόνο- ιστορία!

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Bloomberg, το οποίο επικαλείται έκθεση που έχει στην κατοχή της η βρετανική εταιρεία συμβούλων Verisk Maplecroft, το τρίτο τρίμηνο του 2022 αυξάνεται ο κίνδυνος μαζικών αναταραχών σε 101 από τις -συνολικά- 198 επίσημα καταγεγραμμένες χώρες της υφηλίου, οι οποίες, με βάση τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση κινδύνου κοινωνικών αναταραχών από τότε που ξεκίνησαν οι σχετικοί υπολογισμοί το 2016. Την ίδια ώρα, πάντως, ο κίνδυνος μειώθηκε σε 42 χώρες.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι προϋποθέσεις για αναταραχές αυξάνονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η δημόσια δυσαρέσκεια εξηγείται από την αύξηση των τιμών των τροφίμων και τους φόβους για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Τονίζεται επίσης ότι οι κίνδυνοι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να επιδεινώσουν την ενεργειακή κρίση και να αυξήσουν το κόστος ζωής. Η ξηρασία και η λειψυδρία σε πολλές χώρες θα ανεβάσουν τις τιμές των τροφίμων, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τοπικές διαμαρτυρίες στις πιο πληγείσες περιοχές.

Στον κατάλογο των χωρών με αυξημένο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και η Ουκρανία. Όσον αφορά δε στο 2023, οι κίνδυνοι προβλέπεται να αυξηθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία, μεταξύ άλλων χωρών. Διόλου περίεργο, στην Ελλάδα, τη χώρα των διαδηλωτών του… καναπέ, ο κίνδυνος είναι μικρός, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα…

Δημοσκόπηση-σοκ στις ΗΠΑ: 2 στους 3 Αμερικανούς πιστεύουν ότι η δημοκρατία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση, συμφωνούν σε ένα πράγμα: Η δημοκρατία απειλείται.

Από τον Rob Crilly/Dailymail.Com

Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, διαπίστωσε ότι περίπου το 67% όλων των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε κίνδυνο. Αυτό το ποσοστό, περιλαμβάνει το 72% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και το 70% των Ρεπουμπλικανών.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν λίγο πριν από μια σημαντική ομιλία του προέδρου Joe Biden την Πέμπτη σχετικά με αυτό που ο Λευκός Οίκος θεωρεί «μάχη για την ψυχή του έθνους», στην οποία κατέκρινε τον Donald Trump και τους υποστηρικτές του για υπονόμευση της δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο πρώην Αμερικανός προέδρος κατηγορεί τον Biden ότι πολιτικοποιεί το FBI σε μια προσπάθεια να τον αποκλείσει από τις εκλογές του 2024 πριν καν ανακοινώσει την υπόψηφιότητα του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac η Αμερική είναι απολύτως διχασμένη καθώς οι υποστηρικτές και των δύο κομμάτων παρουσιάζουν τους αντιπάλους τους ως απειλή για τη δημοκρατία. «Σε μια σπάνια στιγμή συμφωνίας, οι Αμερικανοί συνενώνονται γύρω από μια δυσοίωνη ανησυχία. Η δημοκρατία, το θεμέλιο του έθνους, βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο αναλυτής δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, Tim Malloy.

Η έρευνα σε 1584 ενήλικες διαπίστωσε ότι το ποσοστό των Αμερικανών που φοβούνται για τη δημοκρατία είναι αυξημένο κατά εννέα μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο. Περίπου το 21% των ερωτηθέντων κατέταξαν τις απειλές για τη δημοκρατία ως το πιο σημαντικό ζήτημα, μπροστά από το 16% που είπε το κόστος ζωής και το 14% που έθεσε την ανεργία και την οικονομία στην κορυφή.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Biden καταδίκασε τις επιθέσεις στο FBI από υποστηρικτές του Trump ως «αηδιαστικές». Αυτό έχει εξοργίσει τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι λένε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δυσφημεί δεκάδες εκατομμύρια απλούς ψηφοφόρους που θέλουν περισσότερο έλεγχο στολ πως κυβερνάται η ζωή τους.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, κατά τη διάρκεια μιας πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, κατηγόρησε τον Biden ότι προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τον υηψηλό πληθωρισμό και άλλα οικονομικά δεινά. «Το πρόβλημα με τον Joe Biden είναι ότι δεν καταλαβαίνει την ψυχή της Αμερικής», είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής Fox and Friends.

«Δεκάδες εκατομμύρια εργατικοί, νομοταγείς πολίτες που προσβάλλει, θέλουν απλώς να έχουν λόγο στην εκπαίδευση των παιδιών τους, θέλουν μια τιμή βενζίνης την οποία να μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Θέλουν μια ισχυρότερη, ασφαλέστερη, πιο ευημερούσα Αμερική και το μόνο που κάνει είναι να τους δυσφημεί για να αποσπάσει την προσοχή από τις καταστροφές που προκαλεί».

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}