“Έμφραγμα” στις μακροχρόνιες μισθώσεις: Γεμίσαμε ξανά airbnb

“Έμφραγμα” στις μακροχρόνιες μισθώσεις: Γεμίσαμε ξανά airbnb

airbnb
68 / 100

Γίνεται της…Airbnb. Είμαστε η χώρα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και με τη βούλα. Όλη η Ελλάδα νοικιάζει σπίτια με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, εκμεταλλευόμενη την έκρηξη του τουρισμού.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η πλατφόρμα Airbnb δείχνουν αύξηση 18,7% σε σύγκριση με το (συγκρίσιμο για ευνόητους λόγους) 2019, στις κρατήσεις για τον Αύγουστο, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρατήσεων ενώ προηγείται η Γερμανία με 24,8% και το Βέλγιο με 19,3%

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Κροατία παρουσίασαν αύξηση σε επίπεδο κρατήσεων από διεθνείς ταξιδιώτες κατά 342,1%, 116,5% και 80,4% αντίστοιχα σε ετήσια βάση.

Μεγάλη κερδισμένη από την έκρηξη των βραχυχρόνιων κρατήσεων είναι η Αθήνα, αλλά και πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα, τα Χανιά, το Ηράκλειο κλπ.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, η ζήτηση για διαμερίσματα από πλατφόρμες τύπου Airbnb έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στην υπόλοιπη κτηματαγορά καθώς μειώνονται τα σπίτια με μακροχρόνιες συμβάσεις.

Υπάρχουν, πάντως, και αρκετοί ιδιοκτήτες που ανακαίνισαν και επίπλωσαν σπίτια με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση και πλέον επιστρέφουν στα μακροχρόνια συμβόλαια.

ΠΗΓΗ ot.gr

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}