Φιάσκο: Στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα το εργοστάσιο της Next.e.Go

Φιάσκο: Στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα το εργοστάσιο της Next.e.Go

ergost viom autokin
64 / 100

Σε φιάσκο καταλήγει η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίου συναρμολόγησης-κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την γερμανική Next.e.Go.

Παρακάμπτοντας τη συμφωνία, η εταιρεία προτίμησε τελικά να εγκαταστήσει την εργοστασιακή μονάδα της στην αλβανόφωνη περιοχή των Σκοπίων, κοντά την πόλη Τέτοβο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε επίσημα από την Next.e.Go και από την κυβέρνηση των Σκοπίων, μεταξύ των οποίων υπεγράφη συμφωνία για το επενδυτικό project.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η εταιρεία θα επενδύσει 110 εκατ. ευρώ στη νέα μονάδα και επιπλέον 30 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από κρατική επιδότηση. Η επένδυση θα δημιουργήσει αρχικά 600 θέσεις εργασίας, που θα αυξηθούν μελλοντικά σε πάνω από 1.000. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγική του λειτουργία σε δύο χρόνια.

Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου εγκατάστασης της βιομηχανικής μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων οφείλεται προφανώς και στο γεγονός ότι η Next.e.Go ελέγχεται μετοχικά από τον όμιλο ND Group της αλβανοκοσοβάρικης οικογένειας Destani, που κατάγεται από το Τέτοβο.

ΠΗΓΗ sofokleousin.gr

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}