ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 15/12/2020 | ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

YNEWS 15122020 PG1

YNEWS 15122020 PG1ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χρυσή ευκαιρία για την Ελληνική οικονομία. Το Διάστημα δημιουργεί ελκυστικές και υψηλού οικονομικού οφέλους ευκαιρίες στον Τουρισμό.

Σήμερα, στον πλανήτη Γη, υπάρχουν πάνω από 25.000.000 άνθρωποι, που ξοδεύουν κατά κεφαλήν τουλάχιστον 1.000.000 δολάρια σε διακοπές εμπειρίας. Αυτή η ομάδα ανθρώπων, καθώς και η αγορά των πακέτων τουριστικής εμπειρίας που αγοράζουν, έχουν επηρεαστεί ελάχιστα από την παγκόσμια οικονομική και υγειονομική κρίση και, συνήθως, δεν πλήττονται σχεδόν ποτέ από τις πάσης φύσης αρνητικές οικονομικές συγκυρίες.

Αν σε αυτή την διαπίστωση προσθέσουμε και το γεγονός ότι, τα πολυτελή ταξίδια που συνδυάζουν την αναψυχή με την περιπέτεια, αποτελούν μια δυναμικά ανερχόμενη «Τουριστική Αγορά Εμπει-ρίας», καθώς και ότι, για την συγκεκριμένη αυτή κατηγορία πελατών υψηλότατου εισοδη-ματικού προφίλ, δεν υπάρ-χουν πια νέοι προορισμοί για να επισκεφθούν στον πλανήτη Γη, τότε δημιουρ-γείται λογικά το ερώτημα τι ενναλακτικοί προορισμοί υπάρχουν και πως θα μπο-ρούσαν αυτοί να αξιο-ποιηθούν.

Η απάντηση τώρα έρχεται από τις 4 «Διαστημικές» επιχειρηματικές πρωτοβου-λίες, αυτές των Έλον Μάσκ (SpaceX), Τζεφ Μπέζος (Blue Origin), Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgit Galactic) και της Τζειν Πόϊντερ (Space Perspective).

YNNEWS%2B15122020%2BPG2

Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς του διαστήματος, θα φτάσει μέχρι το 2040 το 1,4 Τρις δολάρια ΗΠΑ, με τον Διαστημικό Τουρισμό να οδηγεί την κούρσα της εκμετάλλευσης και αξιοποίησης της !!!

Όπως μας εξηγεί ο Δρ. Νίκος Σπυρόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής Ανάπτυξης στην Space Perspective της Τζέιν Πόιντερ, με έδρα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, που χρησιμο-ποιεί πυραύλους με εξαιρετικές απαιτήσεις από τους 3-4 μόλις επιβάτες που μπορούν να φιλοξενήσουν, να αντέχουν σε απότομες επιταχύνσεις, η λύση των Διαστημοπλοίων “Neptune” της Space Perspective, χρησιμοποιεί τη βαρύτητα για να μεταφέρει σε υψόμετρο 35 χιλιόμετρων από το έδαφος, στο σημείο που ονομάζουμε άκρο του διαστήματος, 8 επιβάτες, μέσα σε ένα άνετο και πολυτελές διαστημό-πλοιο, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές και απολαυστικό ταξίδι, μοναδικής περιπέτειας και εμπειρίας.

Τουρισμός Εμπειρίας και «άλλα κόλπα» στο Διάστημα

To ταξίδι διαρκεί περίπου 6 ώρες και έχει ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Το Διαστημόπλοιο “Neptune” αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 20 Km/ώρα και παραμένει στην στρατόσφαιρα για περίπου 2 ώρες, πριν κατέβει ξανά στη Γη. Η πλοήγηση γίνεται με ένα εξαιρετικά καινοτόμο σύστημα που ελέγχεται από 2 πιλότους, έναν στο διαστημόπλοιο και έναν στο κέντρο ελέγχου στη Γη, ενώ το σκάφος πλανάρει αξιοποιώντας τους επικρατείς ανέμους που πνέουν κατά την προκαθορισμένη πτήση του, με δυνατότητα ακόμη και να προσθαλασσώνεται σε προεπιλεγμένα σημεία, όπου και ανακτάται από βοηθητικό θαλάσσιο σκάφος. Το «Neptune» διαθέτει ένα υπερσύγχρονο και υπερπολυτελές εσωτερικό, με τουαλέτες, μπαρ, σαλόνια, κρεβατοκάμαρες και, πρωτίστως, τεράστια παράθυρα, για πανοραμική θέα προς τον έναστρο ουρανό και την Γη, όπως ακριβώς την βλέπει ο «Θεός». Ο χώρος του μπορεί να φιλοξενεί Διακοπές Εμπειρίας και Εκδηλώσεις στο Διάστημα, όπως πχ γάμους, επετείους, γιορτές, πάρτι, αλλά και πολιτικές, διπλωματικές και επιχειρηματικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου, σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και τηλεπικοινωνιακής ασφάλειας.

YNEWS%2B15122020%2BPG3

Πατρίδα του Εκδημοκρατισμού του Διαστήματος η Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί έναν μοναδικό γεωγραφικό χώρο, που μπορεί εύκολα να αναδείξει την αξία και να διευκολύνει την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων Διαστημικού Τουρισμού, ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την Τζέιν Πόιντερ και το Νίκο Σπυρόπουλο, η Ελλάδα είναι πραγματικά ο ιδανικός τόπος για την ανάπτυξη της ιδέας του «Εκδημοκρατισμού του Διαστήματος», δημιουργώντας ήπιες πλατφόρμες εκτόξευσης, καθόσον η χώρα μας δεν προσφέρεται για πυραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά και εκμεταλλευόμενοι τα χιλιάδες στρέμματα θαλάσσιας επιφάνειας για ασφαλή προσθαλάσσωση, προσφέροντας, έτσι, στα εκατομμύρια των μελλοντικών επισκεπτών της χώρας μας, μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στο θαύμα του διαστημικού ταξιδιού.

Μέχρι σήμερα, οι διαστημικές πτήσεις ήταν απρόσιτες σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους. Το Διαστημόπλοιο “Neptune” και τα σχέδια της Space Perspective, να εγκαταστήσει το ευρωπαϊκό της κέντρο επιχειρήσεων στην χώρα μας, μπορεί να κάνει πραγματικότητα στην Ελλάδα, το όνειρο πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων υψηλού εισοδηματικού προφίλ, να βγάλουν μια selfie, να απολαύσουν ένα κοκτέιλ σε μια πολυθρόνα κοιτώντας τις Κυκλάδες ή, ακόμη, να κάνουν μια πρόταση γάμου, να γιορτάσουν ή να υπογράψουν μια οικονομική συμφωνία, ενώ ταξιδεύουν από την Μύκονο προς την Σαντορίνη, την Ρόδο ή την Κρήτη, μέσα στη στρατόσφαιρα της Γης. Άλλωστε, με τις προπωλήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα της εταιρείας, να ξεπερνούν αυτή την στιγμή τις 10.000 και με την αξία του εισιτηρίου να τιμάται στα 100.000€, γίνεται εύκολα αντιληπτή η δυναμική του Διαστημικού Τουρισμού, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες μέχρι σήμερα προσελκύουν παραδοσιακά τους επισκέπτες τους, μόνο με τα συνήθη, κλασικά πακέτα διακοπών.

YNEWS 15122020 PG4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://ypervasitv.gr/wp-content/uploads/2020/11/ypervasi-news-blog.jpeg);background-size: contain;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}