ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/02/2021 | Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της: Το «F-16 Drone» της ΕΑΒ σχεδιάστηκε το 1985, παρουσιάσθηκε το 1990 στην “DEFENDORY” και από τότε αγνοείται η τύχη του !!!

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/02/2021 | Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της: Το «F-16 Drone» της ΕΑΒ σχεδιάστηκε το 1985, παρουσιάσθηκε το 1990 στην “DEFENDORY” και από τότε αγνοείται η τύχη του !!!

YNEWS 04022021 PG1

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της: Το «F-16 Drone» της ΕΑΒ σχεδιάστηκε το 1985, παρουσιάσθηκε το 1990 στην "DEFENDORY" και από τότε αγνοείται η τύχη του !!!Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της: Το «F-16 Drone» της ΕΑΒ σχεδιάστηκε το 1985,
παρουσιάσθηκε το 1990 στην “DEFENDORY” και από τότε αγνοείται η τύχη του !!!

Στην ΕΑΒ, μια ομάδα τεχνικών με μεράκι, γνώσεις και όνειρα ξεκίνησαν το 1985 (35 χρόνια πριν) και σε 4 χρόνια ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο το «F-16 Drone». Το εν λόγω drone, ομοίωμα του F-16, ήταν σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από προσωπικό της ΕΑΒ, εξ ολοκλήρου από σύνθετα υλικά, υπό κλίμακα 1:5 σε σχέση με το F-16 και κινητήρα Rotax.
Για την ιστορία το εν λόγω drone παρουσιάσθηκε ως πρωτότυπο της ΕΑΒ στην έκθεση DEFENDORY το 1990 και 1992 και στην ΔΕΘ!!!
Θυμίζουμε ότι όταν ξεκίνησε η σχεδίαση του UAV στην ΕΑΒ δεν είχαν παραληφθεί ακόμα τα ελληνικά F-16C/D Block 30. Η επίσημη συμφωνία αγοράς των αεροσκαφών υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 1987 και το πρόγραμμα ονομάστηκε Peace Xenia I. Η πρώτη ομάδα F-16C/D Block 30 παραδόθηκε μεταξύ Νοεμβρίου 1988 και Οκτωβρίου 1989.

Ένα Ελληνικό επίτευγμα που «θάφτηκε»

Παράλληλα, εκείνο το διάστημα στην ΕΑΒ εκτελούντο εργασίες ανασχεδίασης του RPV ΠΗΓΑΣΟΣ. Περιττόν να σας πούμε ότι αυτό το εκπληκτικό «F-16 Drone», που όπως προαναφέραμε παρουσιάσθηκε σε δυο εκθέσεις DEFENDORY, όχι μόνο δεν προχώρησε ή αναβαθμίστηκε, αλλά άγνωστο από ποιους και γιατί μπήκε στα κουτιά και «εξαφανίστηκε»!
Αυτά σε απάντηση κάποιων,
γιατί η ΕΑΒ δεν παρήγαγε τα προϊόντα, που όταν σχεδιάστηκαν η ΤΑΙ (Τουρκική ΕΑΒ) ήταν ακόμη ανύπαρκτη !!!

Βουλιάζει η ΕΑΒ λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας των κυβερνώντων

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. ιδρύθηκε το 1975 και ανήκει κατά 99,7% στο Ελληνικό Δημόσιο με κύριο μέτοχο το Υπουργείο Οικονομικών. Εδρεύει στην Τανάγρα Βοιωτίας, σε μία έκταση 1,8 εκατ. τ.μ. και σήμερα δραστηριοποιείται εμπορικά σε 36 χώρες.
Παρόλο που η Ελληνική εταιρεία διαθέτει αποδεδειγμένα την τεχνογνωσία και το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται λόγω της εμμονής των κυβερνώντων να αναθέτουν εργασίες που θα μπορούσε να κάνει η ΕΑΒ στο εξωτερικό!
Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα και ήταν ο πρώτος (!) Έλληνας υπουργός που ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο.
Η ΕΑΒ Α.Ε. παρόλο που αποτελεί μια κρίσιμης αποστολής αεροναυπηγική εταιρεία, αντιμετωπίζει διαχρονικά δομικά και λειτουργικά προβλήματα και οι εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα για ανάληψη δράσης για την σωτηρία της εταιρείας δεν πείθουν κανέναν!

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της: Το «F-16 Drone» της ΕΑΒ σχεδιάστηκε το 1985, παρουσιάσθηκε το 1990 στην "DEFENDORY" και από τότε αγνοείται η τύχη του !!!

YNEWS%2B04022021%2BPG3

Βουλιάζει η ΕΑΒ λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας των κυβερνώντων

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS - ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}