Σε κλοιό πλειστηριασμών ο Πάνος Δάβαρης

Σε κλοιό πλειστηριασμών ο Πάνος Δάβαρης

δαβαρης
69 / 100

Στον «αστερισμό» των πλειστηριασμών εξακολουθεί να βρίσκεται ο Πάνος Δάβαρης. Ο άλλοτε ισχυρός παίκτης της αγοράς αυτοκινήτου θα δει σήμερα να βγαίνει στο σφυρί η βίλα του στη Μύκονο, ενώ, όπως αποκαλύπτει το newmoney, για τις 11 Ιανουαρίου 2023 έχει προγραμματιστεί μια «ομάδα» 12 νέων πλειστηριασμών που αφορούν εκτάσεις του στη Μάνδρα.

Η βίλα στη Μύκονο
Σήμερα ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη βίλα της Μυκόνου που βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 1,64 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 4.440 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη Θέση «Αμυγδαλίδι» ή «Χονδρός Γκρεμνός» ή «Πήγαδος» του Δήμου Μυκόνου.

Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο με ξερολιθιά, σε απόσταση από τη θάλασσα 555 μέτρων, ενώ λόγω ύψους διαθέτει προς αυτήν απεριόριστη θέα.

Το αγροτεμάχιο περιήλθε στην πλήρη κυριότητα του Πάνου Δάβαρη μέσω αγοράς που έγινε τον Ιούλιο του 2002. Επισπεύδουσα είναι η Cepal, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Poseidon Financial Investor Activity Company”, ειδικής διαδόχου της Alpha Bank, ενώ η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για 300.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που είναι μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης της επισπεύδουσας «με τη ρητή επιφύλαξή της για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται.

Όσο για τα βάρη, υπάρχει υποθήκη υπέρ της Alpha Bank για ποσό 1.151.000 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της ίδιας για ποσό 840.274 ευρώ, προσημείωση υποθήκης υπέρ της “Poseidon Financial Investor Activity Company” για ποσό 512.870 ευρώ καθώς και η παρούσα κατάσχεση που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2022.

Οι εκτάσεις στη Μάνδρα
Στις 11 Ιανουαρίου 2023 θα ακολουθήσουν 12 πλειστηριασμοί για εκτάσεις στην περιοχή της Μάνδρας, επί των οποίων ο Πάνος Δάβαρης έχει κυριότητα 50% εξ αδιαιρέτου. Επισπεύδουσα είναι η Cepal για ποσό οφειλής 512.870 ευρώ, ενώ το ποσό εγγραφής κατάσχεσης ανέρχεται σε 30.000 ευρώ με την επισπεύδουσα «επιφυλασσόμενη να αναγγείλει νομίμως και την υπόλοιπη απαίτησή της».

Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 108.000 ευρώ. Πρόκειται συγκεκριμένα για το 50% εξ αδιαιρέτου:

1) αγροτεμαχίου εκτάσεως 1.799,50 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 6.000 ευρώ.
2) αγροτεμαχίου εκτάσεως 6.950 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 61.000 ευρώ.
3) αγροτεμαχίου εκτάσεως 655 τ.μ. με 3.900 ευρώ
4) αγροτεμαχίου εκτάσεως 1.225,20 τ.μ. με 8.100 ευρώ.
5) αγροτεμαχίου εκτάσεως 927,70 τ.μ. με 5.800 ευρώ.
6) αγροτεμαχίου εκτάσεως 134,70 τ.μ. με 700 ευρώ.
7) αγροτεμαχίου εκτάσεως 955 τ.μ. με 6.000 ευρώ.
8) αγροτεμαχίου εκτάσεως 340 τ.μ. με 1.900 ευρώ.
9) αγροτεμαχίου εκτάσεως 440 τ.μ. με 2.500 ευρώ.
10) αγροτεμαχίου εκτάσεως 307 τ.μ. με 1.700 ευρώ.

Το «Elafivolia» και οι μετοχές
Επίσης, για τα 18/45 (40%) εξ αδιαιρέτου αγροτεμαχίου εκτάσεως 1.519,02 τ.μ. με 8.000 ευρώ και αγροτεμαχίου εκτάσεως 542,87 τ.μ. με 2.400 ευρώ.

Τα παραπάνω αγροτεμάχια αποκτήθηκαν από τον Π. Δάβαρη την περίοδο του 2000, είναι χωρίς κτίσματα και βρίσκονται τα περισσότερα στη θέση «Βλύχα» της Μάνδρας στη Δ. Αττική. Ακόμη, βαρύνονται με αρκετές προσημειώσεις και υποθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαΐου βγήκε στο σφυρί και το boutique hotel του Πάνου Δάβαρη στην Αράχωβα. Το “Elafivolia” αναπτύσσεται σε οικόπεδο 3 στρεμμάτων στη θέση «Τρουβουλός» και αποτελείται από δύο κτίρια με υπόγεια, ισόγεια και πρώτο όροφο που έχουν συνολικό εμβαδόν 670 τ.μ., ενώ διαθέτει μεγάλη εξωτερική πισίνα και όλες τις ανέσεις. Είχε αποκτηθεί από την «Δάβαρης Αράχωβα Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» το 2004 και βγήκε σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Cepal, με τιμή εκκίνησης 902.000 ευρώ.

Τελικά και μετά από αρκετά «χτυπήματα» αποκτήθηκε από την Grandbay Limited, θυγατρική της Centric Συμμετοχών, έναντι 1,1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, από πέρυσι βρέθηκαν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών τα πακέτα μετοχών του Π. Δάβαρη στις εταιρείες Hyundai Ελλάς ΑΒΕΕ και ΚΙΑ Ελλάς ΑΒΕΕ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 2.100.000 ενεχυριασμένες ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της εταιρείας Hyundai Ελλάς ΑΒΕΕ και 210.000 ενεχυριασμένες ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της εταιρείας ΚΙΑ Ελλάς ΑΒΕΕ, που επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν ως σύνολο για κάθε εταιρεία, με τις τιμές εκκίνησης να έχουν οριστεί σε 8,1 εκατ. ευρώ για τις πρώτες και σε 4,060 εκατ. ευρώ για τις δεύτερες.

Ο αρχικός αυτός πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα τη Cepal για απαίτηση ύψους 2,45 εκατ. ευρώ, είχε προγραμματιστεί για τις 24 Νοεμβρίου 2021, αλλά λίγες ημέρες πριν τέθηκε σε αναστολή. Ωστόσο, στη συνέχεια αναρτήθηκε νέος πλειστηριασμός για τα ίδια μετοχικά πακέτα για τις 26 Ιανουαρίου 2022, με την ίδια συνολική τιμή πρώτης προσφοράς (στα 12.160.000 ευρώ) και με επισπεύδουσες τις Intrum (ως ειδική διάδοχο της Τράπεζας Πειραιώς), την Εθνική Τράπεζα, την doValue (ειδική διάδοχο της Eurobank) και την Qquant Master Servicer (ειδική διάδοχο της Attica Bank), με το συνολικό ποσό των απαιτήσεών τους να ανέρχεται σε 3,66 εκατ. ευρώ.

Και αυτός ο πλειστηριασμός, όμως, ανεστάλη λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που εκείνες τις ημέρες έπληξε την Αττική. Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, κάτι που σημαίνει ότι προφανώς έγιναν κινήσεις προς διευθέτηση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

—————————————————

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}