Ρεύμα: Οι πάροχοι ενέργειας πιέζουν για ενεργειακό “τειρεσία”

Ρεύμα: Οι πάροχοι ενέργειας πιέζουν για ενεργειακό “τειρεσία”

ρευμα 1
67 / 100

Ρεύμα: Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα φανεί το πραγματικό μέγεθος των μετακινήσεων μεταξύ των προμηθευτών ενέργειας, αναφέρουν στελέχη της ενεργειακής αγοράς, λέγοντας ότι σήμερα υπολογίζεται ότι μετακινούνται μηνιαίως περί τους 60.000 καταναλωτές, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στην ΔΕΗ.

Στέλεχος μεγάλης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρει ότι τον προηγούμενο μήνα οι αλλαγές μεταξύ παρόχων αντιπροσώπευαν το 20%, νούμερο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα εκτοξευτεί αυτό το μήνα που ο κόσμος έχει επιστρέψει στα σπίτια του από τις διακοπές.

Οι προβλέψεις δεν αποκλείουν το ποσοστό του λεγόμενου «ενεργειακού τουρισμού» να φτάσει το 30% έως και 40%. Για τις εταιρείες του κλάδου, οι συνεχείς μετακινήσεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και αυξάνουν τις επισφάλειες και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν αρχίσει να πλησιάζουν σε απειλητικά νούμερα.

«Πριν την κρίση τα ανείσπρακτα της ΔΕΗ είχαν φτάσει τα 3 δις. ευρώ, χωρίς η εταιρεία να κάνει τίποτα για να τα εισπράξει. Σήμερα, η αγορά τείνει να πλησιάζει σε αυτά τα νούμερα κάνοντας πολλά για να πάρει πίσω τις οφειλές της», λέει χαρακτηριστικά ανώτατο στέλεχος εταιρείας προμήθειας.

Η αναζωπύρωση του φαινομένου των ανεξόφλητων οφειλών έχει αρχίσει να δημιουργεί έντονο προβληματισμό στους παρόχους που κρίνουν αναγκαία την δημιουργία ενεργειακού «Τειρεσία» για να υπάρξει μία άμυνα του κλάδου απέναντι στο φαινόμενο των συνειδητά κακοπληρωτών.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων από κόκκινους καταναλωτές ώστε οι εταιρείες να γνωρίζουν εκ των προτέρων την αξιοπιστία του πελάτη που παίρνουν. «Τώρα είναι ώριμη η αγορά για να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει δεδομένα και στοιχεία λογαριασμών πελατών, η οποία εκτιμούμε ότι μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο εξάμηνο», λέει στέλεχος εταιρείας του κλάδου και τονίζει την ανάγκη να δοθεί στις εταιρείες προκαταβολή τουλάχιστον το 70% των μηναίων επιδοτήσεων στο ρεύμα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}