Πως η περίπτωση της AvtoVaz αποκαλύπτει την απάτη των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Πως η περίπτωση της AvtoVaz αποκαλύπτει την απάτη των ευρωπαϊκών κυρώσεων

220909090417 Lada Xray Cross I
68 / 100

Η απάτη των ευρωπαϊκών κυρώσεων: «Η γαλλική Renault κατείχε το 67,69% των μετοχών της AvtoVAZ και η πώληση στη Nami έγινε έναντι συμβολικού ποσού με τον όρο της επανεξαγοράς τους από αυτή εντός της προσεχούς εξαετίας.» Επανεξαγορά…Καταλάβατε τώρα την απάτη;;

Διαβάστε αναλυτικά τι μεταδίδει το newsauto.gr

Η Lada και η AvtoVAZ (η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας) από τον περασμένο Μάιο έμειναν χωρίς τον βασικό στρατηγικό σύμμαχό τους. Τότε, η Renault πούλησε το μερίδιό της που κατείχε σε αυτή στο Ρωσικό Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Μηχανών (Nami), στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η γαλλική εταιρεία κατείχε το 67,69% των μετοχών της AvtoVAZ και η πώληση στη Nami έγινε έναντι συμβολικού ποσού με τον όρο της επανεξαγοράς τους από αυτή εντός της προσεχούς εξαετίας.

Το γεγονός δημιούργησε πρόβλημα στη Lada καθώς σταμάτησε η επιχειρηματική δραστηριότητα για κάποιο χρονικό διάστημα, έκτοτε. Όμως, όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία άρχισε πάλι να θέτει νέους στόχους μεταξύ των οποίων και η εξέλιξη και κατασκευή νέων μοντέλων.

Σύμφωνα με τον κ. Maxim Sokolov, Γενικό Διευθυντή της AvtoVAZ (και πρώην Υπουργό Μεταφορών και Αντιπεριφεριάρχη της Αγίας Πετρούπολης, δηλαδή σημαντικό πολιτικό όργανο), η Lada πρόκειται να ανακοινώσει το νέο επιχειρηματικό σχέδιό της εντός του Σεπτεμβρίου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Sokolov είπε σχετικά: «Από τον περασμένο Μάιο, όταν έφυγε η Renault, o προηγούμενος κύριος μέτοχος, η Lada παρέμεινε στάσιμη για δύο μήνες. Ωστόσο, καταφέραμε να στήσουμε μια καινούργια παραγωγική αλυσίδα και επιμελητεία και να εξασφαλίσουμε την τροφοδοσία μας σε όσα χρειαζόμαστε για την κατασκευή των βασικών μοντέλων μας».

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, στα σχέδια που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα προβλέπεται η δημιουργία νέων μοντέλων της ρωσικής εταιρείας και η παραγωγή 500.000 οχημάτων ετησίως στο παραδοσιακό εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Togliatti.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Lada τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 75% σε σχέση με αυτές του Ιουλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB), οι συνολικές πωλήσεις καινούργιών αυτοκινήτων στη Ρωσία τον Αύγουστο ήταν μειωμένες κατά 62% συγκριτικά με αυτές τον ίδιο μήνα πέρυσι.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}