Ποδαρικό με 1.420 πλειστηριασμούς το πρώτο δεκαήμερο κάνει ο Σεπτέμβριος

Ποδαρικό με 1.420 πλειστηριασμούς το πρώτο δεκαήμερο κάνει ο Σεπτέμβριος

pleistiriasmos akinita
70 / 100

Πλειστηριασμούς ετοιμάζουν τράπεζες και funds. “Επώνυμα” και όχι μόνο σφυριά επιφυλάσσουν οι πρώτες 10 μέρες του Σεπτεμβρίου όπου έχουν δρομολογηθεί να διεξαχθούν 1420 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Η λίστα περιλαμβάνει από βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα μέχρι κατοικίες και χώρους στάθμευσης, τα οποία βρέθηκαν μπλεγμένα στη δίνη των πλειστηριασμών.

Την αυλαία σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς ανοίγει στις 7 Σεπτεμβρίου ένα κτίριο-επαγγελματικός χώρος επί της λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι. Συγκεκριμένα, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 9.074,78τ.μ., στο οποίο έχει κατασκευαστεί ένα κτίριο, το οποίο αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και πρώτο όροφο σύμφωνα με την άδεια οικοδομής. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3,218 εκατ. ευρώ ενώ τον πλειστηριασμό επισπεύδει η Intrum Hellas.

Η μεζονέτα Αγούδημου στη Βουλιαγμένη
Μια ημέρα αργότερα, στις 8 Σεπτεμβρίου, ένα ακόμη ακίνητο της οικογένειας του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου έρχεται να προστεθεί στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων που παίρνουν το δρόμο της εκποίησης. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο θα βρεθεί μια μεζονέτα της Θάλειας Αγούδημου, της κόρης του αείμνηστου καπετάν Μάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018. Πρόκειται για μια μεζονέτα, η οποία αναπτύσσεται σε 2 στάθμες και πιο συγκεκριμένα στον τέταρτο και τον πέμπτο όροφο ενός πολυώροφου κτιρίου, που βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.852,20 τ.μ. με πρόσοψη στην οδό Ισμήνης, στην οδό Δαιδάλου και στη λεωφόρο Αλ. Παναγούλη στη Βουλιαγμένη. Στην κατοικία ανήκουν και 3 θέσεις στάθμευσης καθώς και μια αποθήκη, που βγαίνουν επίσης στον ίδιο πλειστηριασμό. Η κατάσχεση έγινε για οφειλή, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 450.000 ευρώ και αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης οφειλής της τάξεως των 3,056 εκατ. ευρώ ενώ τη διαδικασία επισπεύδει η Intrum Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,747 εκατ. ευρώ.

αγου

Τα βιομηχανικά ακίνητα
Αρκετά είναι και τα βιομηχανικά ακίνητα, τα οποία θα αναζητήσουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από την οδό των πλειστηριασμών. Ειδικότερα, θα γίνει προσπάθεια για να εκποιηθούν, μεταξύ άλλων, οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ηλεκτροτεχνικών προϊόντων ΣΒΑΜΠΕ στο Κορωπί με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,875 εκατ. ευρώ, το κτίριο της ΑΝΚΕΡ στην Αταλάντη με τιμή εκκίνησης στα 2,03 εκατ. ευρώ, το κτίριο της NGP Pack στο Λουτράκι με τιμή εκκίνησης στα 1,547 εκατ. ευρώ και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας προϊόντων ξύλου Karwood στην Καρδίτσα με τιμή πρώτης προσφοράς στα 990.568 ευρώ.

Το πρώτο στοίχημα για το ιστορικό συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη
Στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κριθεί το πρώτο στοίχημα για την ενδεχόμενη αξιοποίηση του βιομηχανικού συγκροτήματος των Μύλων Αλλατίνη στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το οποίο κατασκευάστηκε το 1890, αποτελώντας, πλέον, κομμάτι της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας μας. Το εργοστάσιο με τις χαρακτηριστικές κόκκινες καμινάδες, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί το 1980, εδώ και αρκετά χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη του, εμφανίζοντας έντονα τα σημάδια της φθοράς του χρόνου και της απόλυτης εγκατάλειψης.

αλλατινη

Πριν περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, έλαμψε και πάλι η ελπίδα της αξιοποίησης ύστερα από την απόκτηση του 25% από εταιρεία, η οποία συνδέεται με τον όμιλο Φάις ενώ τον φθινόπωρο, έχει δρομολογηθεί να βγει προς εκποίηση και το υπόλοιπο 75% του εμβληματικού διατηρητέου συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου έχει δρομολογηθεί πλειστηριασμός για την εκποίηση του 25% εξ αδιαιρέτου, το οποίο ανήκε στις Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 1.508.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Dovalue. Επιπλέον, στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το 50% εξ αδιαιρέτου με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 3.204.500 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της Αλλατίνη Εταιρείας Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ενώ επισπεύδουσα είναι επίσης η Dovalue Greece. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ποσοστά αποτελούν απομεινάρια του μεγαλεπήβολου σχεδίου Πολιτεία Αλλατίνη, ένα οικιστικό project με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε το 2003, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε ποτέ καθώς προσέκρουσε στους συντελεστές δόμησης και στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

ΠΗΓΗ

 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}