Πλειστηριασμοί: Περισσότεροι από 9.000 έχουν προγραμματιστεί μόνο για τον Σεπτέμβριο

Πλειστηριασμοί: Περισσότεροι από 9.000 έχουν προγραμματιστεί μόνο για τον Σεπτέμβριο

pleisthriasmoi 1
73 / 100

Πλειστηριασμοί: Περισσότεροι από 9.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι μέχρι στιγμής να διενεργηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οπότε και επιστρέφουν ύστερα από το διάλειμμα του Αυγούστου.

Ανάμεσα στα ακίνητα που θα αναμετρηθούν με το σφυρί συγκαταλέγονται αρκετά επώνυμα και όχι μόνο, εκ των οποίων ορισμένα είναι παλιοί γνώριμοι της πλατφόρμας.

Για δεύτερη φορά στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει προσπάθεια εκποίησης για τα 2 ακίνητα της εταιρείας υπόδησης Πετράκης στο Παγκράτι και στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για μια πολυκατοικία, κατασκευής του 2004, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Υμηττού 104 στο Κάτω Παγκράτι καθώς και για 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες βγαίνουν σαν ενιαίο σύνολο επί της συμβολής της λεωφόρου Πανεπιστημίου στον αριθμό 16 και της οδού Αμερικής 7 στην καρδιά της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά στην πολυώροφη οικοδομή στο Παγκράτι, αυτή περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο (όπου λειτουργεί κατάστημα) και πέντε ορόφους με το συνολικό του εμβαδό να είναι 1.043,05 τ.μ..

Αρχικά, η τιμή πρώτης προσφοράς είχε τεθεί στα 1,05 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης, ωστόσο στη συνέχεια διορθώθηκε προς τα πάνω στα 3,15 εκατ. ευρώ μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και τώρα έπεσε πάλι στα 2,52 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω εξαώροφη πολυκατοικία, αν και εντοπίζεται στο εμπορικό κέντρο του Παγκρατίου, ωστόσο όπως επισημαίνεται στην τεχνική έκθεση έχουν γίνει κάποιες αυθαιρεσίες σε σχέση με την αλλαγή χρήσης.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά σε 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες λειτουργούν σαν ένα ενιαίο κατάστημα στην Πανεπιστημίου με την τιμή εκκίνησης και σε αυτή την περίπτωση να έχει μειωθεί στα 1,36 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ, που είχε βγει προς εκποίηση την πρώτη φορά.

Ξανά στο σφυρί η ιστορική Σοφίτα στην Πλάκα

Για πέμπτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 23 Σεπτεμβρίου ένα ιστορικό ακίνητο στην Πλάκα, στην οδό Μνησικλέους στον αριθμό 29.

Πρόκειται για το κτίριο, στο οποίο κατά το παρελθόν στεγαζόταν η θρυλική Σοφίτα, ένας χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, ο οποίος αποτελούσε σημείο συνάντησης κατά τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων της εποχής, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Μάνος Χατζιδάκις, ωστόσο το 1984 έκλεισε τις πόρτες της και μετατράπηκε σε κατοικία.

Σε αυτή τη μορφή του σήμερα, η μονοκατοικία, η οποία κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα, μπλέχτηκε στα δίχτυα των πλειστηριασμών για οφειλές της τάξεως των 516.000 ευρώ της Vechia Κτηματική, η οποία παλαιότερα τουλάχιστον συνδεόταν με την Αλεξάνδρα Χανδρή–Τερζή, σύζυγο του εφοπλιστή Ιωάννη Χανδρή.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ψαλιδιστεί στα 1,342 εκατ. ευρώ από 2,06 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά.

Το διπλό σφυρί για την ΦΑΡΑΩ Τεχνική σε Ν. Κόσμο και Στ. Λαρίσης

Ένα διπλό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει στις 21 Σεπτεμβρίου για την τεχνική εταιρεία ΦΑΡΑΩ, η οποία βλέπει 3 ακίνητά της να μπαίνουν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών. Πρόκειται για ένα οικόπεδο, συνολικής έκτασης 404,42 τ.μ., το οποίο από αποτελείται από 3 επιμέρους οικόπεδα επιφάνειας 101,27 τ.μ., 117,75 τ.μ. και 185,40 τ.μ. αντίστοιχα.

Η ενιαία έκταση εντοπίζεται στην οδό Φοίβου 3-5 στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 565.379 ευρώ ενώ όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται σε οδό παράλληλη στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από αυτήν και σε ήσυχο σημείο, όπου υπάρχουν λίγα αδόμητα οικόπεδα ενώ ο σταθμός του μετρό Νέος Κόσμος απέχει 900 μέτρα.

Αυτός δεν είναι ο μοναδικός πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για ακίνητα της εταιρείας καθώς την ίδια ημερομηνία βγαίνει και ένα παλαιό ισόγειο κτίσμα, το οποίο βρίσκεται επί της κεντρικής οδού Ιουλιανού στον αριθμό 84, πλησίον της συμβολής της με την οδό Λιοσίων και 300 μ ανατολικά από τον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, συνολικής έκτασης 198,89 τ.μ., στο οποίο υπάρχει ένα ισόγειο ερειπωμένο και κατεδαφιστέο κτίσμα επιφάνειας 150 τ.μ., όπως διαπιστώθηκε από την εξωτερική αυτοψία.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης η βέλτιστη χρήση του ακινήτου είναι η κατεδάφιση του υφιστάμενου ερειπωμένου κτίσματος και ανέγερση νέου κτιρίου σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης. Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στις 240.000 ευρώ ενώ και τους δύο πλειστηριασμούς επισπεύδει η Intrum Hellas.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}