Πλειστηριασμοί: Η DoValue το fund που βγάζει στο σφυρί το σπίτι της μακροχρόνια άνεργης και φυσικά θέλει να…το αρπάξει η ίδια

Πλειστηριασμοί: Η DoValue το fund που βγάζει στο σφυρί το σπίτι της μακροχρόνια άνεργης και φυσικά θέλει να…το αρπάξει η ίδια

Πλειστηριασμος ανεργης
70 / 100

Πλειστηριασμοί: Με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» αυτοαπασχολούμενοι έμποροι κι επαγγελματίες, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης κινητοποίησή έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου πρόκειται να γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, μιας πρώην αυτοαπασχολούμενης, που λόγω των χρεών οι τράπεζες της παίρνουν το σπίτι κι ενώ είναι άνεργη.

Με την κινητοποίηση η ΟΒΣΑ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Εμπόρων Αθήνας απαίτησαν να σταματήσουν οι διαδικασίες του συγκεκριμένου πλειστηριασμού και να γίνει σχετική ρύθμιση, ευνοϊκή για την άνεργη.

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, το συμβολαιογραφικό γραφείο δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό αλλά να έρθει σε επικοινωνία με την εταιρεία «Do value» και την ίδια την ενδιαφερόμενη προκειμένου να εξετάσουν τι λύση μπορεί να βρεθεί. Τα σωματεία και οι Ενώσεις ζητούν να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να ρυθμιστεί το χρέος με όρους που να μπορεί να εξυπηρετήσει η άνεργη.

«Δε σταματάμε, είμαστε σε ετοιμότητα», τόνισαν οι επαγγελματίες ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση και πρόσθεσαν πως στην περίπτωση που δεν δοθεί λύση θα προχωρήσουν σε νέα διαμαρτυρία στην “Do value”. Στην ίδια κατεύθυνση υπογράμμισαν πως δεν αφήσουν κανέναν συνάδελφο τους μόνο του αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος, την ακρίβεια, τα χρέη.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της είναι άνεργη, καθώς το εμπορικό κατάστημα που διατηρούσε στην περιοχή της Κυψέλης έβαλε λουκέτο ενώ η ίδια δεν κατάφερε να βρει δουλειά. Παρά το γεγονός ότι οι τραπεζικές της υποχρεώσεις δεν ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ, το σπίτι της κινδυνεύει να πλειστηριαστεί. Μάλιστα, η εταιρεία «Do value», εξειδικευμένη στο “κυνήγι” των οφειλετών, που πλειστηριάζει την κατοικία έχει παράλληλα εκδηλώσει ενδιαφέρον να το αγοράσει…

Οι συγκεντρωμένοι επισήμαναν ότι το πρόβλημα των πλειστηριασμών γιγαντώνεται εξαιτίας της πολιτικής που έχει “φορτώσει” με χρέη, ακρίβεια, χαράτσια και αβάσταχτη φορολογία τους αυτοαπασχολούμενους που καθημερινά δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή με το σύνθημα, «Σήκωσε κεφάλι επαγγελματία, μ’ αγώνα απαντάμε στης ΔΕΘ την κοροϊδία».

Με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν από την κυβέρνηση νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες και ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, στις οποίες να μπορούν να ανταποκριθούν οι λαϊκές οικογένειες.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη σε σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, αποφασίστηκε τριήμερο δράσης στις 3, 4 και 5 Οκτώβρη από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, μαζί με Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισαν να οργανώσουν τριήμερο δράσης με πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κλάδους και συνοικίες που θα κορυφωθούν στις 5 Οκτώβρη με απογευματινό συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα η ΟΒΣΑ έχει στον προσανατολισμό της τη συμβολή των δυνάμεών της στην κλιμάκωση του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, στην προοπτική της πραγματοποίησης απεργιακής κινητοποίησης το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ

—————————————————————-

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}