Παραδοχή Λαγκάρντ και Ντε Γκίντος: Η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα ματώσει την ευρωπαϊκή οικονομία

Παραδοχή Λαγκάρντ και Ντε Γκίντος: Η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα ματώσει την ευρωπαϊκή οικονομία

λαγκαρντ
70 / 100

Την πεποίθηση πως η πρόσφατη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ μπορεί να επιβαρύνει την ανάπτυξη, όμως η σταθερότητα των τιμών είναι η βασική της προτεραιότητα, εξέφρασε η διοικήτρια της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε εκδήλωση.

Η ίδια, σύμφωνα με το Reuters, επεσήμανε ότι κατά τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής η ΕΚΤ έπρεπε να λάβει υπόψη όλα τα στοιχεία που επηρεάζουν τον πληθωρισμό, καθώς και τους κινδύνους που επιβαρύνουν την ανάπτυξη.

«Θα επιβαρύνει αυτό την ανάπτυξη;» αναρωτήθηκε η Λαγκάρντ και απάντησε πως «είναι πιθανό, αλλά είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να αποδεχτούμε… επειδή η σταθερότητα των τιμών είναι μια θεμελιώδης και κύρια διάσταση στην πολιτική της ΕΚΤ».

ΕΚΤ: Οι αυξήσεις στα επιτόκια πρέπει να συνεχιστούν
«Η επιβράδυνση της οικονομίας δεν πρόκειται να “φροντίσει” από μόνη της τον πληθωρισμό», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σύμφωνα με το Reuters.

«Η επιβράδυνση της οικονομίας θα μειώσει τις πιέσεις στη ζήτηση, γεγονός που θα μειώσει τον πληθωρισμό. Όμως, ταυτόχρονα, πρέπει να δράσουμε από τη σκοπιά της νομισματικής πολιτικής για να διατηρήσουμε σταθερές τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και να αποφύγουμε δευτερογενείς επιπτώσεις» έσπευσε να προσθέσει.

Σε υψηλό 11ετίας η απόδοση των διετών γερμανικών ομολόγων

Η δήλωση – «βόμβα» του ντε Γκίντος έλαβε «φωτιά» στην απόδοση των διετών γερμανικών ομολόγων που αυξήθηκαν σήμερα σε υψηλό 11ετίας.

γκιντος
Ο Λουίς Ντε Γκίντος

Η απόδοση των διετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 1,594%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών τίτλων αυξήθηκε 8 μ.β. στο 1,817%, το υψηλότερο από τον Ιούνιο, ενώ των 30ετών ομολόγων αυξήθηκε 5 μ.β. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων ήταν μικρότερη κατά 2 μ.β. από αυτή των 30ετών.

«(Η αγορά) προεξοφλεί ότι η ΕΚΤ θα προκαλέσει πόνο για να μειώσει ξανά τις πληθωριστικές προσδοκίες», ανέφερε αναλυτής της Rabobank.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}