Οι Μαρινόπουλοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν και να δημιουργούν νέα φέσια

Οι Μαρινόπουλοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν και να δημιουργούν νέα φέσια

marinopouloi
67 / 100

Οι «αδιόρθωτοι» Μαρινόπουλοι!

Μεταδίδει το newmoney.gr

Τα παθήματα προφανώς για κάποιους δεν γίνονται μαθήματα. Αυτό φαίνεται να ισχύει για την οικογένεια Μαρινόπουλου, που «ξαφνικά» το 2016 βρέθηκε εν κενώ, με τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ να χρεοκοπεί και να περνάει ευτυχώς στα χέρια του Ομίλου Σκλαβενίτη.

Το «ξαφνικά» γιατί ουδείς, πλην των ίδιων, γνώριζε ποια ήταν η πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία -παρά το μέγεθός της- είχε «ξεχάσει» να δημοσιεύει ισολογισμούς. Η συνέχεια είναι γνωστή… Παρόμοια τακτική φαίνεται να ακολουθούν τα μέλη της οικογένειας που έχουν την ευθύνη της εν Ελλάδι αλυσίδας Starbucks, καθώς η «Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ», δημοσιεύει ισολογισμούς ανά… διετία και βάλε…

Κάπως έτσι έβγαλε καμιά δεκαριά οικονομικές καταστάσεις που υποτίθεται ότι αφορούν τις χρήσεις 2018, 2019 και 2020, με «επαναδιατυπώσεις» και «ορθές επαναλήψεις». Όσο κι αν ψάξει κανείς όμως, δεν θα βρει την οικονομική κατάσταση του 2020, παρότι τα σχετικά έγγραφα αυτό δηλώνουν. Έτσι, η πληροφόρηση σταματάει στο 2019. -Με βάση λοιπόν τα στοιχεία για το 2019, η εταιρεία εξακολουθούσε «να μην εξυπηρετεί τους όρους των υφιστάμενων δανείων». Ωστόσο, κατά την κομψή διατύπωση της διοίκησης, «εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί μια ικανοποιητική συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες για πλάνο αναδιοργάνωσης για το σύνολο των δανείων, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να δοθεί παράταση τόσο στην αποπληρωμή όσο και μείωση του ύψους του περιθωρίου».

Σημειωτέον ότι ο δανεισμός είχε αυξηθεί στα 23,5 εκατ., η καθαρή θέση και τα ίδια κεφάλαια παρέμεναν αρνητικά, ενώ το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού υπολειπόταν του συνόλου των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων κατά 33,15 εκατ. ευρώ. Κατά τα άλλα, ο τζίρος ήταν αυξημένος στα 16,54 εκατ. από 15,52 εκατ. το 2018, όμως το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημίες 1,78 εκατ. από κέρδη 1,42 εκατ. Ακόμη, το 2019 η εταιρεία άνοιξε δύο νέα καταστήματα, στο Σύνταγμα και στη Γλυφάδα, φτάνοντας τα 27.

Ο ορκωτός από την πλευρά του κρούει τον κώδωνα περί «ουσιώδους αβεβαιότητας που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας». Ενδιαφέρον, επίσης, έχει η απαίτηση από τη συνδεδεμένη εταιρεία «Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» ύψους 1,94 εκατ. Αυτή υπέβαλε αίτημα εξυγίανσης το 2020 που πρωτόδικα απορρίφθηκε και έχει προχωρήσει σε έφεση. Αν γίνει δεκτή, θα υπάρξει «κούρεμα» της απαίτησης κατά 95%, αλλιώς θεωρείται «ανακτήσιμη».

Ωραία πράγματα…

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}