Σε συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού πρώην αυτοαπασχολούμενης καλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 το πρωί, έξω από το συμβολαιογραφείο που διενεργείται ο πλειστηριασμός, Καποδιστρίου 18, στα Εξάρχεια.
Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος σημειώνει:
«Μια συναδέλφισσα, πρώην αυτοαπασχολούμενη, χρόνια άνεργη, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πλειστηριασμό του σπιτιού της. Με την ένταση της μονοπώλησης υποχρεώθηκε να κλείσει το εμπορικό κατάστημα είχε στην Κυψέλη. Η δεκαετής οικονομική κρίση αμέσως μετά δεν της επέτρεψε να βρει σταθερή δουλειά. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιήλθε, δεν της επέτρεψαν να τακτοποιήσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν το ποσό των 40.000 ευρώ.
Ο περιβόητος “νόμος Κατσέλη” δεν προστάτεψε την πρώτη κατοικία της όπως διακήρυσσε.
Ο δρόμος της “διάσωσης των τραπεζών” άνοιξε από μια άλλη πλευρά, λες και δεν έφτασαν τα δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης που εισέπραξαν με τα μνημόνια και φορτώθηκαν στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων. Τώρα η κερδοφορία των τραπεζών καταβροχθίζει τη λαϊκή κατοικία. Έτσι φτιάχνονται τα “success story” των τραπεζικών ομίλων, από τέτοια υλικά τροφοδοτείται η ανάπτυξη της οικονομίας.
Και τώρα έρχεται η “Do Value”, μια πολυεθνική ειδικευμένη στο κυνήγι των “κακοπληρωτών” των τραπεζών, και “βγάζει στο σφυρί” το σπίτι της συναδέλφισσας.
Απαιτούμε:
- Αναστολή του συγκεκριμένου πλειστηριασμού.
- Ρύθμιση του χρέους της συναδέλφισσας με όρους που να μπορεί να εξυπηρετήσει.
Δεν αρκεί όμως αυτό. 50.000 πλειστηριασμούς έχουν βάλει στόχο οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων για φέτος και η μεγάλη πλειοψηφία αφορά τη λαϊκή κατοικία. Μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας οι πλειστηριασμοί φούντωσαν.
Το πρόβλημα γιγαντώνεται και απαιτεί ένταση της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Να μην αφήσουμε μόνο του κανέναν συνάδελφο. Η συλλογική δράση είναι η μοναδική διέξοδος για την διεκδίκηση λύσεων. Η απόγνωση και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν όσο δεν δυναμώνει η λαϊκή πάλη.
Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ανάλγητη και αντιλαϊκή. Ξέρει τι κάνει, δεν υπολογίζει τις λαϊκές ανάγκες μπροστά στο συμφέρον των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Σε συνεχή επικοινωνία με τον Σύλλογό μας!
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
- Νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
- Κούρεμα χρεών προς τις τράπεζες.
- Ρυθμίσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει παραπέρα τις ανάγκες της».
———————————————————–
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html
ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html
STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html
2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html