Κόκκινα δάνεια-δανειολήπτες: Κοσμοσυρροή από τα funds για τον Φορέα Ακινήτων που θα αρπάξει τα σπίτια των πάμπτωχων δανειοληπτών
Κόσμος και ντουνιάς εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Φορέα Ακινήτων, ο οποίος θα αγοράζει, κατά προτεραιότητα, τα ακίνητα των ευάλωτων οικονομικά δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και εν συνεχεία θα τους τα εκμισθώνει με μακροχρόνια σύμβαση.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας, μέσω της οποίας θα αναδειχθεί ο ιδιώτης ιδιοκτήτης και διαχειριστής του Φορέα Ακινήτων.
Παρόντες στην έναρξη της διαδικασίας όλοι σχεδόν οι servicers (doValue, Intrum, Cepal, Quant) και τα περισσότερα από τα funds που έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια ή «φέτες» mezzanine ομολογιών τιτλοποιήσεων.