Κόκκινα Δάνεια: Βροχή οι καταγγελίες δανειοληπτών στη Δυτική Ελλάδα. Τα funds μας οδηγούν σε πλειστηριασμούς

Κόκκινα Δάνεια: Βροχή οι καταγγελίες δανειοληπτών στη Δυτική Ελλάδα. Τα funds μας οδηγούν σε πλειστηριασμούς

πλειστηριασμοι
72 / 100

Κόκκινα Δάνεια: «Βροχή» οι καταγγελίες Αιτωλοακαρνάνων στο ΙΝΚΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως «κρύβονται» τα funds. Ρίχνουν τις γέφυρες επικοινωνίας με τους δανειολήπτες για να «ρίξουν» στην αγορά περισσότερα ακίνητα. Η νέα τακτική που εφαρμόζουν τα funds για να μην ανταποκρίνονται στη ρύθμιση του δανείου οι δανειολήπτες

Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Περί τα 200.000 ακίνητα ετοιμάζονται να «ρίξουν» προς πώληση στην αγορά, μέσω πλειστηριασμών, την επόμενη διετία τα funds και οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου ως προς τους πλειστηριασμούς και γι’ αυτό οι γνώστες του αντικειμένου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς πρέπει να αντιδράσουν απέναντι στις νέες τακτικές των funds οι δανειολήπτες που θα δουν να μπαίνουν σε άλλες «διαδικασίες» χωρίς υπαιτιότητά τους ή τη συγκατάθεσή τους.

Ο αριθμός των πλειστηριασμών που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο πανελλαδικά, όσο και σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινίου, δεν είναι γνωστός, αλλά οι καταγγελίες από Αιτωλοακαρνάνες και Αγρινιώτες ήδη πέφτουν «βροχή» για τη νέα τακτική που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να μην μπορούν να καλύψουν το χρέος τους, το δάνειό τους, όχι επειδή δεν καταβάλουν τις δόσεις τους, αλλά επειδή η νέα τακτική είναι τέτοια που «πέφτουν σε τοίχο» ότι και αν κάνουν και δεν μπορούν να καταβάλουν τη δόση τους, καθώς τα δάνειά τους έχουν περιέλθει σε ξένα funds, τα οποία δεν ανταποκρίνονται, ούτε τυπικά, στις οχλήσεις των δανειοληπτών!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας και του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«με βάση τα νέα δεδομένα που έρχονται από ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με τους πλειστηριασμούς που πρόκειται να συμβούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, εκείνο το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι έχει ανοίξει η όρεξη των funds να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν την πληρωμή των οφειλών και αν δεν το πετύχουν τότε να προβούν σε πλειστηριασμούς.

Υπολογίζεται βάσει των στοιχείων αυτών ότι θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλο νούμερο πλειστηριασμών. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένο νούμερο, γιατί πλέον οι πλειστηριασμοί, όπως είναι γνωστό, διενεργούνται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας των συμβολαιογραφείων, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία ενημέρωση και καμία πληροφόρηση, γενικά, αλλά ούτε για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου.

Θεωρούμε ότι η όρεξη αυτή των funds να απαιτήσουν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου επιβεβαιώνεται. Αν λ.χ. κάποιος είχε «κλείσει» ρύθμιση του χρέους του με μια τράπεζα και πλήρωνε σε ένα λογαριασμό της τράπεζας τη δόση του κάθε μήνα, δυστυχώς, τώρα τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο να έχει κλείσει ο λογαριασμός της τράπεζας, καθώς το δάνειο έχει πουληθεί σε ξένα funds.

Όταν οι καταναλωτές απευθύνονται στην τράπεζα για να ενημερωθούν και να τους δώσει ένα λογαριασμό για να καταθέτουν τα χρήματα της δόσης, τότε η τράπεζα τους λέει πως το δάνειο δεν ανήκει πλέον σ’αυτή, αλλά έχει αγοραστεί από ξένα funds.

Στο ερώτημα προς την τράπεζα για το πως θα πληρώσει κάποιος την δόση για το χρέος του, η απάντηση της τράπεζας είναι οι δανειολήπτες να απευθυνθούν στα funds. Τα funds που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο και έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία ή άλλες χώρες, δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και τις επικλήσεις των δανειοληπτών για χορήγηση νέου λογαριασμού καταβολής της δόσης.

Έχουν ως σκοπό να καθυστερήσουν να πληρώνουν οι καταναλωτές τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα τα funds να οδηγούν σε πλειστηριασμό την ακίνητη περιουσία. Αυτή είναι η νέα τακτική που ακολουθούν τα ξένα funds και βεβαίως στην πρακτική αυτή διαμαρτύρεται έντονα ο κόσμος και την καταγγέλλει.

Ως ΙΝΚΑ Ελλάδος συμβουλεύουμε όταν ένας δανειολήπτης απευθυνθεί στην τράπεζα δεν θα απευθύνεται προφορικά, αλλά γραπτώς, ακόμη και για τα ερωτήματά του. Έτσι ώστε αν – αν μπει στην διαδικασία να πλειστηριαστεί η ακινητή περιουσία του να έχει γραπτή ενημέρωση ότι η οφειλή δεν πληρώθηκε όχι με υπαιτιότητα του δανειολήπτη, αλλά με υπαιτιότητα της τράπεζας ή των ξένων funds.

Καταγγελίες για τέτοιες πρακτικές έχουμε πάρα πολλές και από την περιοχή του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας στο ΙΝΚΑ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

————————————————————————

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}