Ελλάδα, η χώρα της παραγραφής κακουργημάτων

Ελλάδα, η χώρα της παραγραφής κακουργημάτων

δικογραφια
67 / 100

Ελλάδα, η χώρα της παραγραφής κακουργημάτων: Συνεχίζεται μετά από πολλές διακοπές και εξωπραγματικές καθυστερήσεις η επί σειρά ετών θαμμένη (υπό τις ευλογίες …;) στα ανακριτικά γραφεία του Πρωτοδικείου Αθηνών κακουργηματική υπόθεση που σκανδαλωδώς συζητείται σε πρώτο βαθμό! μετά από 9 αναβολές, 19 ολόκληρα χρόνια μετά τη φερόμενη διάπραξη κατ’ εξακολούθηση υπεξαιρέσεων 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμα ανώνυμης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου της χώρας.

Για τις υπεξαιρέσεις αυτές παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο βαρύγδουπα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν, με προεξέχοντα τον πρώτο εκ των κατηγορουμένων, που φέρει (κατά το όνομα) επώνυμο πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας.

Η υπόθεση αυτή είναι πραγματικό study case για τα αργά αντανακλαστικά της ελληνικής δικαιοσύνης, όταν αυτή καλείται να κρίνει ηχηρά επιχειρηματικά ονόματα, σε αντίθεση με τη «σπουδή» που επιδεικνύει όταν δικάζεται ένας απλός πολίτης.

Μάλιστα, πέραν του ότι εξαιτίας των αλλεπάλληλων αναβολών και διακοπών, τα εκδικαζόμενα κακουργήματα στην κυριολεξία “φλερτάρουν” με την παραγραφή, επιπλέον, εδώ και έξι μήνες διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για να εξιχνιαστούν οι καταγγελίες για πολτοποίηση εγγράφων της κύριας δικογραφίας της εν εξελίξει δίκης.

Αντί μάλιστα αυτό να γίνει άμεσα, ώστε να διεξαχθεί η δίκη για τις υπεξαιρέσεις με ασφάλεια δικαίου, η ποινική δικογραφία της «πολτοποίησης» πηγαίνει πέρα δώθε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο Πταισματοδικείο και τούμπαλιν, χωρίς μέχρι και σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

Και όλα αυτά, ενώ για αυτό το θεσμικό ζήτημα που πλήττει κατάφωρα το κύρος της δικαιοσύνης και επικυρώνει την κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν, έχουν ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, άμεσα και αρμοδίως ο κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης, ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η κα. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και όχι μόνο, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν προκύπτει να έχουν αντιδράσει ή να έχουν διασφαλίσει την περάτωση της ποινικής και πειθαρχικής εξέτασης των καταγγελθέντων, που φέρονται να διημείφθησαν στο μεγαλύτερο Εφετείο της χώρας και αναδεικνύουν ανάγλυφα τις τεράστιες τρύπες που υπάρχουν στη διαφύλαξη ακόμη και του ακέραιου των ποινικών δικογραφιών!

Έτσι, τόσο η ποινική, όσο και η πειθαρχική έρευνα για την πολτοποίηση της δικογραφίας μίας εν εξελίξει δίκης κινούνται με ρυθμούς χελώνας, ανάλογους με αυτούς της κύριας δίκης, ενώ οι επιληφθέντες εισαγγελικοί λειτουργοί και θεσμικοί φορείς δεν έχουν καταφέρει να εδραιώσουν στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας στα μέρη της δίκης και όχι μόνο, ότι η δικογραφία είναι ακέραιη και όχι μισή.

Οι αρμόδιοι καλούνται επιτέλους να διαλευκάνουν το γκρίζο τοπίο και να διαπιστώσουν ποιοί είχαν κίνητρο και μπορεί να παράγγειλαν την εξαφάνιση αυτής της πραγματικά πολύπαθους δικογραφίας, κάτι που θα εντόπιζε ευχερώς ακόμη και πρωτοετής φοιτητής νομικής.

Και διερωτάται κανείς:

  • Πότε ξεκίνησε η πειθαρχική έρευνα και η προκαταρκτική εξέταση για όσα διημείφθησαν στο Εφετείο Αθηνών εις επήκοον πολλών αυτιών;
  • Kαι σε ποιο στάδιο βρίσκονται σήμερα αυτές;
  • Κινήθηκαν αυτεπαγγέλτως οι αρμόδιοι φορείς, ως εκ του νόμου και του όρκου τους είχαν καθήκον και υποχρέωση;
  • Εκλήθησαν μέχρι σήμερα από τους διενεργούντες την ποινική και την πειθαρχική έρευνα ο δικηγόρος και οι υπάλληλοι του Εφετείου Αθηνών που αναφέρθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην αναφερόμενη τελεσθείσα ή καθ’ απόπειρα παράνομη πολτοποίηση της δικογραφίας της κύριας εν εξελίξει δίκης;
  • Συντρέχει ή όχι λόγος αποχής από την όποια ενασχόληση με την υπόθεση κορυφαίου Εισαγγελικού Λειτουργού, συγγενής του οποίου αποτελεί υπερασπιστικό παράγοντα του βασικού κατηγορούμενου της πολύκροτης δίκης;

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…..

ΠΗΓΗ

Αν απορείτε ποιανού υπόθεση είναι…Διαβάστε και θυμηθείτε εδώ:

ΤΟΝ ΛΕΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΙ’ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ !!! Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΝΩ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 5.500.000€ !!! ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!

ΔΙΚΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ : ΑΦΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ !!!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}