Αδαμίδης για ακρίβεια στο ρεύμα: «ΔΕΗ και πάροχοι αγοράζουν με 454€ και πουλάνε με 790€»

Αδαμίδης για ακρίβεια στο ρεύμα: «ΔΕΗ και πάροχοι αγοράζουν με 454€ και πουλάνε με 790€»

adamidis 1
69 / 100

Γιώργος Αδαμίδης: Την προκλητική κερδοσκοπία των παρόχων ενέργειας σε περίοδο κρίσης, αλλά και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εις βάρος των νοικοκυριών αλλά και του περιβάλλοντος κατήγγειλε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μία συζήτηση που στιγματίστηκε από την προσπάθεια των δημοσιογράφων να… μην μιλήσει ο καλεσμένος.

Αρχικά ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε στον κίνδυνο για αύξηση των θανάτων από φωτιές που σχετίζονται με την αδυναμία των νοικοκυριών να θερμανθούν επαρκώς. «Ο υπαρχηγός ε.α. της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης στις 22 Μαρτίου φέτος ανέφερε ότι έχουμε 82 νεκρούς από πυρκαγιές, αναθυμιάσεις, μαγγάλια, από αυτοσχέδια σώματα θέρμανσης … 18 μέσα στο Δεκέμβριο. Πριν από αυτή την κρίση υπήρχε πρόβλημα. Τι θα γίνει τώρα;» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Παρά την άμεση επίθεση Πορτοσάλτε περί «συνδικαλιστικής φρασεολογίας» και «κομματικής σάλτσας» ο κ. Αδαμίδης επέμεινε: «προκύπτει ότι χάθηκαν 83 άνθρωποι, άσχετα αν είναι νέοι ή γέροντες. Σημασία έχει ότι χάθηκαν από το κρύο. Τότε που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ένταση, είχαμε αυτό το πρόβλημα … όχι μόνο το 2021, αλλά από την αρχή της κρίσης, το 2010, το 2011».

Ο κ. Πορτοσάλτε επιτέθηκε ξανά στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει την μετοχή της ΔΕΗ (!), αλλά ο κ. Αδαμίδης δεν πτοήθηκε και προειδοποίησε εκ νέου ότι «θα υπάρχει έλλειψη ενέργειας και αν σταματήσει ο Turk Stream θα έχουμε διακοπές … αυτό που έχουμε ως χώρα, το LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) που έχουμε στην Ρεβυθούσα και οπουδήποτε αλλού, δεν θα είναι αρκετό».

Ο κ. Πορτοσάλτε και πάλι προχώρησε σε συνεχείς διακοπές όχι διαψεύδοντας αλλά επιτιθέμενος στο ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα έπρεπε να λένε αυτές τις πληροφορίες στους πολίτες και προέβαλε ως λύση το… λιγνίτη! Όπως υποστήριξε, θα ξαναλειτουργήσουν λιγνιτικές μονάδες. «Δυστυχώς αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον κ. Πορτοσάλτε να κάνει συνεχείς και αγωνιώδεις διακοπές προσπαθώντας να τον «σκεπάσει», συνεπικουρούμενος πλέον από ολόκληρο το δημοσιογραφικό πάνελ.

Και η αγωνία των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ «έπιασε κόκκινο» όταν ο κ. Αδαμίδης αναφερόμενος στις τελευταίες κυβερνητικές νομοθετικές κινήσεις, είπε ότι «λέει να πάρουμε καυστήρες πετρελαίου … τι θέλει να κάνει κατά την προσωπική μου άποψη; Να “ξεστοκάρει” όσους καυστήρες υπάρχουν … είναι ελληνικός νόμος ότι από 1η Ιανουαρίου 2025, απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου».

Εν μέσω ταυτόχρονων παρεμβάσεων από τους δημοσιογράφους, ο κ. Αδαμίδης κατάφερε να πει τελειώνοντας ότι «αγοράζει αυτή την στιγμή η ΔΕΗ και οι πάροχοι 454 ευρώ και πουλάνε 790 ευρώ», αναφερόμενος στις τιμές μεγαβατώρας ρεύματος.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}