Ίδια κόλπα και στην Κύπρο: Μετατρέπουν τους δανειολήπτες από ιδιοκτήτες, νοικάρηδες

Ίδια κόλπα και στην Κύπρο: Μετατρέπουν τους δανειολήπτες από ιδιοκτήτες, νοικάρηδες

xaravgi kuprou
66 / 100

Βέβαια, σαν το colpo grosso εις βάρος οφειλετών δημοσίου και δανειολήπτες, δηλαδή του Νέου Πτωχευτικού στην Ελλάδα, δεν υπάρχει…Αυτό θα φέρει πλιάτσικο μεγατόνων!

Για να μπορεί να εφαρμοστεί το Σχέδιο Ενοίκιο έναντι δόσης (Mortgage to Rent) τον Ιανουάριο του 2023, θα πρέπει να τροποποιηθούν συνολικά εννέα νομοθεσίες. Για να τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο, θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει το πράσινο φως από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταδίδει το philenews.com

Το Σχέδιο θα καλύπτει συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των μη βιώσιμων δανειοληπτών του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, με συνολικό κόστος €400 εκατ. Μέσω του Σχέδιου θα δοθούν λύσεις στα κόκκινα δάνεια, με εξασφάλιση κύρια κατοικία ή την κύρια επαγγελματική στέγη μικρών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, το κράτος θα επιδοτεί τη δόση του δανειολήπτη, ο οποίος θα έχει δικαίωμα επαναγοράς του. Πριν την υιοθέτηση του Σχέδιου, θα πρέπει να ετοιμαστούν τα σχετικά νομοσχέδια, τα οποία όταν εγκριθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, θα καταστήσουν πιο εύρυθμη και οικονομικά πιο προσιτή τη εφαρμογή του Σχεδίου Ενοίκιο έναντι δόσης, για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να φοροαπαλλάσσει τις συναλλαγές που προκύπτουν από τη μεταβίβαση ακινήτου και εξόφληση του δανείου, με τον ίδιο τρόπο που παραχωρούνται οι φοροαπαλλαγές σε διευθετήσεις δανείων τα οποία ήταν μη εξυπηρετούμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2012.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}